Άντεξε και κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον στο Μονακό!

Άντεξε και κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον στο Μονακό!
Ενδιάφερον αγώνας -για Μονακό- με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον που άντεξε και κέρδισε! 2ος ο Φέτελ και 3ος ο Μπότας. Ο Φερστάπεν που τερμάτισε 2ος έπεσε 4ος μετά από ποινή που είχε.

Ο Λιούις Χάμιλτον επιβίωσε από μια επαφή με τον Μαξ Φερστάπεν στον προτελευταίο γύρο (δεν ήθελε πολύ να βγουν και οι δύο εκτός) και κέρδισε το Γκραν Πρι του Μονακό με τον Φερστάπεν να τερματίζει 2ος αλλά να πέφτει στην 5η θέση εξ αιτίας του περιστατικού που είχε στα πιτς με τον Βάλτερι Μπότας.

Ο Λιούις Χάμιλτον έδωσε ένα ρεσιτάλ αλάνθαστης οδήγησης και αντιστάθηκε σε περισσότερους από 60 γύρους στον επίμονο Μαξ Φερστάπεν για να κρατήσει τη νίκη, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να διαχειριστεί τα ελαστικά που είχε αλλάξει κατά την διάρεκια του αυτοκινήτου ασφαλείας νωρίς στον αγώνα.

Ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε να περάσει τη Mercedes και έτσι τελικά τερμάτισε 4ος.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Φέτελ που έκανε έναν αγώνα τακτικής με την ελπίδα να συμβεί κάτι στους Χάμιλτον-Φερστάπεν και να αρπάξει μια θεόσταλτη νίκη. Τελικά αυτό δεν έγινε αλλά του έφτασε η 2η θέση για να φρενάρει κάπως τα συνεχόμενα 1-2 της Mercedes. O Μπότας τα είχε με τον Φερστάπεν που τόσο στην εκκίνηση, όσο και μέσα στα πιτς υπήρξε πολύ πιεστικός και του στοίχησε ένα σκασμένο ελαστικό που του σημάδεψε τον αγώνα και γι αυτό άλλωστε πήρε ο Μαξ τα 5 δευτερόλεπτα ποινής.

Η Red Bull όμως εκτός της 4η θέσης με τον Φερστάπεν πήρε και την 5η με τον Πιερ Γκασλί, με το καλύτερο αποτέλεσμα ταπό τότε που πήγε στην ομάδα. Πιο πίσω ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα για την McLaren με μια πολύ καλή 6η θέση.

Θαυμάσια τα πήγαν και οι δύο Toro Rosso με τους Ντάνι Κβίατ και Άλεξ Άλμπον να πετυχαίνουν μια 7η και μια 8η θέση. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Renault τερμάτισε 9ος ενώ στην 10η θέση βρέθηκε ο Ρομέν Γκροζάν μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!