ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

H Formula 1 θα τιμήσει τον Νίκι Λάουντα στο Γκραν Πρι του Μονακό (pics)

H Formula 1 θα τιμήσει τον Νίκι Λάουντα στο Γκραν Πρι του Μονακό (pics)

H Formula 1 θα τιμήσει τον Νίκι Λάουντα στο Γκραν Πρι του Μονακό (pics)

Στον πρώτο αγώνα μετά το θάνατο του Νίκι Λάουντα πολλές ομάδες θέλουν να τον τιμήσουν και όπως είναι λογικό, θα είναι «αφιερωμένος» σε αυτόν. 

Ένας θρύλος της Formula 1 «έφυγε» πριν λίγες ημέρες και στο Γκραν Πρι του Μονακό θα δούμε πολλά γύρω από το όνομα του Νίκι Λάουντα. Η Mercedes, με την οποία ο Λάουντα συνεργαζόταν μέχρι πολύ πρόσφατα, θα βάλει ένα αυτοκόλλητο που θα αναγράφει "Danke Niki" στο εμπρός τμήμα των μονοθεσίων της, με το μήνυμα να σημαίνει «Ευχαριστούμε Νίκι». 

Επίσης ένα από τα αστέρια στο κάλυμμα του κινητήρα τους θα είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα «προς τιμήν της μνήμης του Νίκι», όπως λέει η ομάδα και τα στελέχη θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Ο Λάουντα ωστόσο, τα δύο από τα τρία πρωταθλήματα που κατέκτησε, ήταν με τη Ferrari. 

Στο «στρατόπεδο» της Scuderia θα δούμε ένα κράνος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ το οποίο βασίζεται στο σχεδιαστικό μοτίβο αυτού που φορούσε ο Λάουντα στην τελευταία του σεζόν με τη Ferrari το 1977 και ο στόχος του Γερμανού πιλότου είναι να «δώσει μερικούς γύρους ακόμη στον Νίκι, μέσα στην πίστα του Μονακό» όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο τρίτος τίτλος του Λάουντα ήρθε με τη McLaren και η βρετανική ομάδα θα βάλει δύο αυτοκόλλητα πάνω στα αυτοκίνητά της προς τιμήν του, ενώ το κράνος του, μαζί με το τρόπαιο που κατέκτησε το 1984, θα βρίσκονται εκτεθειμένα στην ιατρική μονάδα της. 

Toro Rosso, Red Bull, Haas θα έχουν επίσης αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητά τους που θα αναγράφουν "Danke Niki" (ευχαριστούμε Νίκι), ενώ η Ferrari, εκτός του κράνους του Σεμπάστιαν Φέτελ θα έχει το όνομα του Νίκι Λάουντα σε περίοπτη θέση στα μονοθέσιά της. Τέλος όλοι θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή πριν την εκκίνηση του αγώνα.