Τα όρια στους προϋπολογισμούς των ομάδων της Formula 1

Gazzetta team
Τα όρια στους προϋπολογισμούς των ομάδων της Formula 1
Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό ανώτατων ορίων στους προϋπολογισμούς των ομάδων της Formula 1 από το 2021 και μετά.

Μόνον το τελευταίο βήμα απομένει, για να συμφωνήσουν οι ομάδες της Formula 1 στον καθορισμό ανώτατων ορίων στους προϋπολογισμούς τους με τη Liberty Media. Τα τελικά νούμερα, που θα ισχύσουν από το 2021 και μετά, δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο προβλέπει τη σταδιακή μείωσή τους για μία τριετία. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένους κύκλους, οι προϋπολογισμοί των ομάδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 2021 τα 180 εκατ. δολάρια, το 2022 τα 165 εκατ. δολάρια και το 2023 τα 130 εκατ. δολάρια, που θα είναι και το τελικό ποσόν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, Γκρεγκ Μάφεϊ, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, «όταν μιλάς με άλλες ομάδες σχετικά με τις φήμες, τότε είναι το όριο του προϋπολογισμού μάλλον αποδεκτό. Απέχουμε πλέον μόνον διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων και όχι πλέον τριψήφιο». Τη μεγαλύτερη αντίρρηση σε ένα χαμηλό όριο είχαν αρχικά οι κορυφαίες ομάδες της Formula 1, επειδή θα αναγκαστούν να κάνουν τρομερούς περιορισμούς και να απολύσουν πολύ προσωπικό. Ωστόσο, «σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο», υπογράμμισε ο Μάφεϊ, αν και δεν γνωρίζει, πότε θα κλειδώσει η τελική συμφωνία για το 2021.

Ο 59χρονος μάνατζερ της Liberty Media αποκάλυψε, ότι «κινούμαστε προς μία συμφωνία» και ότι απομένουν μόνον λεπτομέρειες, ενώ ανέφερε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και ο τρόπος κατανομής των εσόδων μεταξύ των ομάδων της Formula 1. Η Liberty Media θα διέγραφε ευχαρίστως τα μεγάλα μπόνους των κορυφαίων ομάδων στο πλαίσιο ενός εντιμότερου ανταγωνισμού, ωστόσο η Ferrari και η…παρέα της δεν θέλουν να παραιτηθούν εντελώς από αυτά.

Πάντως, η νέα κατεύθυνση της Formula 1 είναι σύμφωνα με τον Μάφεϊ σωστή. «Η θεωρία προβλέπει, ότι θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, θα φροντίσουμε για περισσότερες προσπεράσεις, θα έχουμε χάρη στο όριο των προϋπολογισμών πιο ισορροπημένα έξοδα και θα διαθέτουμε μία δικαιότερη κατανομή χρημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά o Αμερικανός, που έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft και της Oracle.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!