Στα… κεραμίδια ο ιταλικός Τύπος εξαιτίας της Ferrari

Gazzetta team
Στα… κεραμίδια ο ιταλικός Τύπος εξαιτίας της Ferrari
Σκληρή κριτική ασκούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στην ομάδα της Ferrari, ενώ προτείνουν να προαχθεί ο Λεκλέρ σε πρώτο οδηγό της Scuderia αντί του Φέτελ.

Οι πέντε συνεχόμενες ήττες της Ferrari από την αρχή του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 έχουν προκαλέσει σκληρά σχόλια από πλευράς των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Η κριτική τους περιλαμβάνει τα πάντα, από τους υπεύθυνους της ομάδας, τους μηχανικούς, αλλά και τους δύο οδηγούς της Scuderia. Η γνωστή αθλητική εφημερίδα ‘’Gazzetta dello Sport’’ γράφει χαρακτηριστικά, ότι «Η Ferrari μπήκε τώρα σε πραγματική κρίση», ενώ αντίστοιχης λογικής είναι και το δημοσίευμα της ‘’Corriere dello Sport’’ με τίτλο «Η Ferrari γίνεται ολοένα χειρότερη. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες».

Ούτε οι οδηγοί της ομάδας παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ γίνονται εντονότερες οι φωνές υπέρ της προαγωγής του Σαρλ Λεκλέρ σε πρώτο οδηγό της ομάδας. Η «Τuttosport» προτείνει χαρακτηριστικά μετά τον «κόκκινο καταποντισμό»: «Για την Ferrari υπάρχει πλέον μόνον μία δυνατότητα σε εκκρεμότητα, δηλαδή να ποντάρει τα πάντα στο νεαρό Λεκλέρ. Ο πραγματικός αντίπαλος του Χάμιλτον δεν είναι πια εδώ και αρκετό καιρό ο Φέτελ, αλλά ο Μπότας. Η Mercedes είναι τόσο δυνατή, ώστε να μπορεί να αντέξει και να ανεχθεί η ομάδα μία εσωτερική αντιπαλότητα μεταξύ των πιλότων της».

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το εξής σχόλιο της ‘’Corriere della Serra’’: «Τα προβλήματα της Ferrari είναι εντονότερα από εκείνα του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Φέτελ, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση ταυτότητας». Εννοείται, ότι όλη αυτή η συζήτηση μόνον καλό δεν κάνει στο ηθικό της ομάδας και ιδιαίτερα του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος βρίσκεται στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας δικών του λαθών, αλλά και της ίδιας της ομάδας. Αν συνεχιστεί πάντως αυτή η κατάσταση και δεν αλλάξει γρήγορα για τη Ferrari προς το καλύτερο, τότε θα την πληρώσει σίγουρα κάποιος τη νύφη. Και αυτός δεν μπορεί να είναι ο Λεκλέρ, αλλά ένας εκ των Φέτελ ή Μπινότο. Ίσως μάλιστα και οι δύο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!