O Xάμιλτον αφιέρωσε τη νίκη του σε ένα ετοιμοθάνατο αγοράκι

Gazzetta team
O Xάμιλτον αφιέρωσε τη νίκη του σε ένα ετοιμοθάνατο αγοράκι
Ο Βρετανός απέδειξε, ότι έχει μεγάλη καρδιά αφιερώνοντας τη νίκη του στο Γκραν Πρι Ισπανίας στον πεντάχρονο Χάρι, που του μένουν μόνον λίγες ημέρες ζωής!

Ο Χάμιλτον δεν κυριαρχεί μόνον αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια στη Formula 1, αλλά αποτελεί και ένα άτομο με βαθιά συναισθήματα. Ο Βρετανός είναι πολύ ευαισθητοποιημένος για τα άτομα με αναπηρίες και προβλήματα υγείας, καθώς και ο ίδιος ο αδελφός του πάσχει από μία νευρολογική πάθηση και συγκεκριμένα από εγκεφαλική παράλυση. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 επιβεβαίωσε την ευαισθησία του μετά τον θρίαμβό του στη Βαρκελώνη, όπου δήλωσε ότι «αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ισπανία στον Χάρι, που μου έστειλε λίγο πριν τον αγώνα ένα μήνυμα».

Πίσω από αυτή τη δήλωση κρύβεται μία πολύ συγκινητική ιστορία. Στις 29 Απριλίου 2019 σήκωσαν οι γιατροί του πεντάχρονου Χάρι Σον, που νοσηλεύεται στο Λονδίνο, τα χέρια ψηλά, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν. Το αγοράκι υποφέρει από ανίατο καρκίνο των οστών και οι θεράποντες ιατροί του έδιναν μόλις μία εβδομάδα ζωή. Ωστόσο ο Χάρι ζει ακόμα και ο Χάμιλτον αποκάλυψε τα εξής: «Λίγο πριν τον αγώνα έλαβα ένα μήνυμα. Και αυτό με συγκίνησε βαθιά και με ενέπνευσε επίσης στην πίστα. Ο Χάρι θα μπορούσε να έχει επιλέξει οποιονδήποτε άλλον οδηγό για το μήνυμά του. Όμως το έστειλε σε εμένα, σε μία τόσο δύσκολη ώρα γι αυτόν. Αυτό το εκτιμώ πολύ. Σου εύχομαι τα καλύτερα, Χάρι».

Οι γονείς του Χάρι, Σάρλοτ και Τζέιμς, έχουν χάσει ήδη ένα παιδάκι και όπως δηλώνουν, «τώρα θα πεθάνει ο Χάρι με αξιοπρέπεια μετά από μία μάχη εννέα μηνών. Σπίτι του, με τους αγαπημένους του». Οι γονείς τονίζουν, ότι κάθε μέρα ζωής είναι πλέον ένα δώρο γι αυτούς, «όμως οι πόνοι έχουν γίνει πολύ μεγάλοι, για να μπορέσει να ξαναχτίσει ο Χάρι τους πύργους του από άμμο στην αγαπημένη του θάλασσα».

Η οικογένεια του αγοριού ξεκίνησε μάλιστα μία καμπάνια για την οικονομική ενίσχυση της έρευνας κατά του καρκίνου (https://www.justgiving.com/fundraising/harrysgiantpledge), την οποία υποστηρίζει φυσικά και ο ίδιος ο Λιούις Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!