ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

«Πανικός» στο Αζερμπαϊτζάν, 1-2 για τη Ferrari στο FP2

«Πανικός» στο Αζερμπαϊτζάν, 1-2 για τη Ferrari στο FP2

«Πανικός» στο Αζερμπαϊτζάν, 1-2 για τη Ferrari στο FP2

Συγκρούσεις, προβλήματα και μια γενικότερη... αναστάτωση υπήρχαν στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, μετά την ακύρωση της πρώτης περιόδου. 

Στο Αζερμπαϊτζάν δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα. Αρχικά, είχαμε την αναστάτωση με τα γεγονότα του FP1, που τελικά ακυρώθηκαν και τώρα στο FP2, είχαμε αρκετά περιστατικά που έφεραν και κόκκινες σημαίες. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο Ferrari ήταν τα γρηγορότερα μονοθέσια. 

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο ταχύτερος και ο Σεμπάστιαν Φέτελ τον ακολούθησε, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον, ο Μαξ Φερστάπεν και ο Βαλτέρι Μπότας ολοκληρώνουν τους πέντε γρηγορότερους. Ο Λανς Στρολ προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιό του, δεν μπορούσε να οδηγήσει μέχρι τα pits και τελικά ακολούθησε κόκκινη σημαία και παύση της διαδικασίας για 15 λεπτά. 

Στη συνέχεια ο Κβιάτ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού του. Τελικά επέστρεψε στο γκαράζ, πρόλαβαν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και επέστρεψε στην πίστα, όταν γύρισε όμως έμεινε λίγα λεπτά και μετά... τράκαρε, προκαλώντας άλλη μια κόκκινη σημαία για εννέα λεπτά μέχρι να καθαρίσει η πίστα. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζορτζ Ράσελ δεν κατάφερε να τρέξει στο FP2 καθώς το μονοθέσιό του υπέστη σοβαρές ζημιές από το φρεάτιο που εκτινάχθηκε καθώς πέρναγε από πάνω του, πριν διακοπεί το FP1. Μοναδικός εκπρόσωπος της Williams λοιπόν ο Κούμπιτσα, που ήρθε τελευταίος. Παρακάτω δείτε τα αποτελέσματα από τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, αναλυτικά.