Τα στοιχήματα του Ντάνιελ Ρικιάρντο με το πρώην «αφεντικό» του!

Δημήτρης Γράτσος
Τα στοιχήματα του Ντάνιελ Ρικιάρντο με το πρώην «αφεντικό» του!

Η μετακίνηση του Ντάνιελ Ρικιάρντο από την Red Bull στη Renault προκάλεσε αίσθηση, καθώς κατά την περσινή χρονιά οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα τεταμένες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της συνεργασίας τους (η Red Bull μέχρι και πέρσι έτρεχε με κινητήρες Renault).

Ο Αυστραλός οδηγός βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, καθώς η αυστριακή ομάδα προτίμησε να «στηρίξει» τον Μαξ Φερστάπεν, παρά τις συνεχείς του «αψιμαχίες» εντός και εκτός πίστας. Έτσι λοιπόν ο Ρικιάρντο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Renault, αν και μέχρι στιγμής βρίσκεται σε φάση προσαρμογής.

Παρά το γεγονός της αποχώρησης του από την Red Bull, φαίνεται ότι διατηρεί αρκετά καλές σχέσεις με ανθρώπους της πρώην ομάδας του, όπως Χέλμουτ Μάρκο, με τον οποίο «κοντράρονται» βάζοντας στοιχήματα μεταξύ τους. Αρχικά, όταν ο Αυστραλός έτρεχε ακόμη με τα χρώματα της αυστριακής ομάδας και έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, έβαλαν στοίχημα για το αν ο Βάλτερι Μπότας θα αποχωρήσει από τη Mercedes.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μάρκο, ο οποίος θεωρούσε ότι ο Φινλανδός θα παραμείνει στην γερμανική ομάδα, σε αντίθεση με τον Αυστραλό οδηγό, που πίστευε (ή επιθυμούσε) ότι ο Μπότας θα αποτελέσει παρελθόν από την Mercedes. «Ναι, κέρδισε 1.000 ευρώ! Συνεχώς θέλει να ποντάρει περισσότερα, αλλά όταν το θέλει αυτό, τότε ξέρεις ότι γνωρίζει ήδη την απάντηση. Δεν είμαι φαν του τζόγου, δεν παίζω στοίχημα, ούτε πηγαίνω σε καζίνο. Τα 1.000 ευρώ δεν ήταν τόσο επιλογή μου, όσο μία αρκετή πίεση από τον Χέλμουτ», δήλωσε ο Ρικιάρντο για το πρώην «αφεντικό» του.

Η συνέχεια όμως είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς όπως φαίνεται ο οδηγός της Renault κέρδισε πίσω τα 1.000 ευρώ από τον Χέλμουτ Μάρκο, μετά από νέο στοίχημα που έβαλαν στην Αυστραλία, ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να στοιχηματίσει εκ νέου με τον σύμβουλο της Red Bull.

«Βάλαμε άλλο ένα στοίχημα, νομίζω ότι ήταν στη Μελβούρνη και αυτή τη φορά το κέρδισα! Οπότε πλέον είμαστε ισόπαλοι. Το στοίχημα αφορούσε στις κατατακτήριες, για τις οποίες ο Μάρκο θεωρούσε ότι οι Red Bull θα βρίσκονταν στην πρώτη τριάδα των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ εγώ όχι και τελικά είχα δίκιο, οπότε πήρα πίσω τα λεφτά μου. Δεν θέλω να στοιχηματίσω ξανά μαζί του, αλλά είναι ΟΚ, αν η σχέση μας είναι έτσι, καθώς είναι αρκετά διασκεδαστική!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός πιλότος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!