ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Αλέν Προστ: «Μισώ την ταινία για τον Σένα»

Αλέν Προστ: «Μισώ την ταινία για τον Σένα»

Αλέν Προστ: «Μισώ την ταινία για τον Σένα»

O 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 χαρακτηρίζει «αίσχος» την ταινία για τη ζωή του Άιρτον Σένα, όπου εμφανίζεται ο ίδιος ως κακός και αποκαλύπτει, ότι είχε συμφιλιωθεί με τον Βραζιλιάνο πολύ πριν τον θάνατό του.

Ό,τι ισχύει σήμερα για την αντιπαλότητα μεταξύ Χάμιλτον και Φέτελ στη Formula 1, ίσχυε στον υπερθετικό βαθμό τις δεκαετίες του 80 και του 90 μεταξύ Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ. Ο Γάλλος και ο Βραζιλιάνος έγραψαν ιστορία με τις αδυσώπητες μονομαχίες τους, τις ίντριγκες, τον εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αγώνων, αλλά και την έχθρα τους, που είχε αγγίξει –εντός και εκτός πίστας- τα όρια του μίσους.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στην ταινία ντοκιμαντέρ «Σένα», που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2011. Το φιλμ περιγράφει τη μεγαλειώδη πορεία και τη ζωή του ήρωα της Formula 1, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1994 με τραγικό τρόπο στην πίστα της Ίμολα, ενώ αποκαλύπτει ανθρώπινες πτυχές του χαρακτήρα του.

Πρόκειται για μία ταινία, που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και καλές κριτικές, με τις οποίες δεν συμφωνεί ωστόσο ο Αλέν Προστ. «Μισώ την ταινία για τον Σένα, τη μισώ πραγματικά», δηλώνει ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό ‘’Auto, Motor und Sport’’. Ο 64χρονος Γάλλος εξηγεί τους λόγους λέγοντας, ότι «θα μπορούσε να έχει προκύψει κάτι φανταστικό από αυτό. Όμως η ιστορία δεν μεταφέρθηκε σωστά. Είναι πραγματικά αίσχος, που βγήκε ένα τέτοιο αποτέλεσμα μετά από οκτώ ώρες συνεντεύξεων με πολλούς εμπλεκόμενους ανθρώπους. Στο τέλος προέκυψε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο παριστάνει εμένα ως κακό και τον Σένα ως καλό. Αυτό είναι κρίμα».

Ο σημερινός σύμβουλος της Renault για τη Formula 1 ανέφερε επίσης, ότι η σχέση του με τον Σένα είχε ομαλοποιηθεί πολύ πριν τον θάνατο του μεγάλου Βραζιλιάνου οδηγού. «Μετά την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση τηλεφωνιόμασταν δυο – τρεις φορές την εβδομάδα και μιλούσαμε για τα πάντα», αποκάλυψε «ο Καθηγητής».