ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ράικονεν: «Η Formula 1 είναι πλέον μόνον το χόμπι μου»

Ράικονεν: «Η Formula 1 είναι πλέον μόνον το χόμπι μου»

Ράικονεν: «Η Formula 1 είναι πλέον μόνον το χόμπι μου»

Ο Φιλανδός δείχνει απελευθερωμένος στην Αlfa Romeo – Sauber και βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση της βαθμολογίας των οδηγών μετά τους πιλότους των τριών κορυφαίων ομάδων.

Ο Κίμι Ράικονεν αποτελεί μέχρι τώρα την ευχάριστη έκπληξη της εφετινής σεζόν της Formula 1. Ο Φιλανδός με μόνιμη κατοικία στην Ελβετία δείχνει ορεξάτος και απελευθερωμένος, ενώ κατάφερε και μπήκε και στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς στην πρώτη δεκάδα. Ο 39χρονος παραμένει ήρεμος, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι έφυγε από πάνω του ένα μεγάλο βάρος, όταν μεταγράφηκε από τη Ferrari στη θυγατρική της Alfa – Sauber.

Ο Ράικονεν αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός, λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω ακριβώς, από πού αντλώ αυτή την όρεξη. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, για να δώσω κίνητρα στον εαυτό μου. Η Formula 1 είναι πλέον για εμένα περισσότερο το χόμπι μου και γι αυτό διασκεδάζω και πάλι κανονικά. Επίσης προσπαθώ, να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε αγώνα. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν, όμως έτσι είναι τα πράγματα στα μηχανοκίνητα σπορ. Η ζωή εκτός πίστας γίνεται ολοένα σημαντικότερη για εμένα. Η οικογένεια και τα παιδιά αποτελούν επίσης ένα κίνητρο».

Οι άνθρωποι της ομάδας είναι εντυπωσιασμένοι από την όρεξη του Ράικονεν, ο οποίος επισκέπτεται πολύ συχνά την έδρα της Alfa Romeo – Sauber στο Χίνβιλ της Ελβετίας. Ακόμη και ο ίδιος ο διευθυντής του τιμ, Φρεντερίκ Βασέρ, εξυμνεί τον επαγγελματισμό του Κίμι και λέει χαρακτηριστικά: «Ο Κίμι θέλει να τα γνωρίζει όλα, μας ζήτησε να αλλάξουμε ακόμη και το πεντάλ των φρένων. Ενας καταπληκτικός τύπος, που μας βοηθά πολύ».

Ο Iceman έχει λάβει μέχρι σήμερα μέρος σε 294 Γκραν Πρι της Formula 1, οπότε θα ξεπεράσει εφέτος –εκτός απροόπτου- τον Βρετανό Τζένσον Μπάτον και τον Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ με 306 και 308 συμμετοχές αντίστοιχα. Το συμβόλαιο του Ράικονεν με τους Ιταλοελβετούς λήγει στα τέλη του 2020 και τότε είναι πολύ πιθανόν, να ξεπεράσει ο Κίμι τον Αλόνσο (312 αγώνες) και τον Μπαρικέλο (323 αγώνες) και να γίνει ο κορυφαίος σε συμμετοχές πιλότος της Formula 1 στην ιστορία του αθλήματος. Ο ίδιος απαντά τι θα κάνει μετά τη λήξη της καριέρας του, στεγνά και όπως ταιριάζει σε έναν Iceman: «Τότε θα ψάξω να βρω ένα νέο χόμπι».

Ετσι απλά!