Σαρλ Λεκλέρ: «Δεν ήμουν αρκετά δυνατός...» (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Σαρλ Λεκλέρ: «Δεν ήμουν αρκετά δυνατός...» (vid)
Για άλλη μια φορά η στρατηγική της Ferrari επηρέασε τον αγώνα του Σαρλ Λεκλέρ, με αποτέλεσμα ο Μονεγάσκος να τερματίσει στην 5η θέση, ενώ στην αρχή του αγώνα ήταν 3ος όταν του ζήτησαν να δώσει την θέση του στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

O Λεκλέρ έκανε καλή εκκίνηση στον αγώνα της Κίνας και βρέθηκε 3ος στον 1ο γύρο, αλλά το όνειρο δεν κράτησε πολύ. Δίχως ο μικρός να μπορεί να απειλήσει τον Μπότας, η Ferrari του ζήτησε να δώσει τη 3η θέση στον Σεμπάστιαν Φέτελ. Οι φίλοι του πιτσιρικά αλλά και αρκετοί από τους tifosi της Ferrari δεν είδαν με καλό μάτι -για άλλη μια φορά-τις εντολές της ομάδας. Ο ίδιος δείχνει πως αντιμετωπίζει το όλο θέμα στωικά και στις δηλώσεις του, πήρε πάνω του, την όχι και τόσο καλή εμφάνισή του τελικά στον αγώνα.

Ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους «Έκανα μία καλή εκκίνηση και μετά... προφανώς δεν πήγε και πολύ καλά η εξέλιξη... όπως είδατε στην τηλεόραση. Χρειάζεται να έχω πλήρη εικόνα, να μιλήσω με τους μηχανικούς και είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτή την απόφαση (να δώσει την θέση στον Φέτελ) ώστε να την κατανοήσω. Σε κάθε περίπτωση είναι παρελθόν. Δεν ήταν καλός αγώνας για μένα. Δεν ήμουν αρκετά δυνατός όσο ήθελα. Δεν ήταν μία καλή ημέρα αλλά θα επιστρέψουμε δριμύτεροι.» Στην ερώτηση αν η εντολή δόθηκε αρκετά νωρίς ο Μονεγάσκος απάντησε: «Δεν ξέρω. Πρέπει να κοιτάξω τα δεδομένα και να μιλήσω με τους μηχανικούς μου πρώτα για να καταλάβω. Δεν θέλω να κάνω λάθος σχόλια πριν από αυτό. Επίσης νομίζω πως θα έπρεπε να είχαμε μπει στα pits νωρίτερα. Αντίθετα η ομάδα θεώρησε σωστό να μείνω έξω για να καθυστερήσω τον Βάλτερι. Δεν λειτούργησε, αλλά ήταν ο στόχος που προσπαθήσαμε να πετύχουμε.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!