Xάμιλτον: «Φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα»
Ο Βρετανός δήλωσε ευτυχισμένος για το αποτέλεσμα στην Κίνα και υπογράμμισε, ότι αποδείχθηκε σωστή η αλλαγή στρατηγικής της Mercedes από ένα σε δύο πιτ στοπ.

Η Mercedes έκανε το «τρία στα τρία» το 2019, πραγματοποιώντας έτσι το καλύτερο ξεκίνημά της από τότε που συμμετέχει στη Formula 1. Oι άνθρωποι της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, επειδή στο Μπαχρέιν είχαν νικήσει με αρκετή δόση τύχης τη Ferrari, όμως στην Κίνα έκαναν μία πραγματική επίδειξη δύναμης απέναντι στον ανταγωνισμό.

Ο ίδιος ο Χάμιλτον μίλησε για «ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα» και τόνισε, ότι «νικήσαμε στους πρώτους τρεις αγώνες και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι». Ο Βρετανός προσπέρασε στην εκκίνηση τον Μπότας, που παραπονέθηκε για σπινάρισμα των τροχών, τέθηκε αμέσως επικεφαλής και τα υπόλοιπα ήταν απλά ‘’business as usual’’ για τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

Παρόλα αυτά, ο Λιούις χαρακτήρισε τον αγώνα «ενδιαφέροντα» και ανέφερε, ότι «είχα μία καλή διαφορά, έκανα ωστόσο έναν ή δύο γύρους αργότερα πιτ στοπ από τον Βάλτερι. Τελικά ήταν οι διαφορές αρκετά μικρές». Ο Χάμιλτον προβληματίστηκε για την τακτική των δύο πιτ στοπ της Ferrari και του Φέτελ, καθώς το αρχικό σχέδιο για τον ίδιο προέβλεπε μόνον ένα πιτ στοπ. Η Mercedes άλλαξε ωστόσο την στρατηγική της και έκανε ένα δεύτερο πιτ στοπ, ενώ ο Βρετανός ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «δεν γνωρίζω, αν είχαν πάει καλά τα πράγματα στο τέλος με μόνον ένα πιτ στοπ».

Ο Χάμιλτον είχε αρκετές δυσκολίες την Παρασκευή και το Σάββατο με το αυτοκίνητό του, γι αυτό και είχε έναν λόγο παραπάνω να νιώθει ευχαριστημένος από τον αγώνα. «Αν σκεφτείς, ότι είχα τέτοια προβλήματα σε αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε είμαι πραγματικά ευγνώμων για το αποτέλεσμα. Είμαι ευτυχισμένος, που μπόρεσα να κάνω πρόοδο. Δεν πειράζει, αν δεν είσαι τέλειος, όμως πρέπει να κάνεις πρόοδο και αυτό το πέτυχα», δήλωσε ο οδηγός της Mercedes. Στη συνέχεια τόνισε πάντως, ότι «η δουλειά δεν σταματά. Είναι τρελό, όταν γνωρίζεις ότι έχεις ακόμη 18 αγώνες μπροστά σου. Είναι ένας μακρύς δρόμος με πολύ δουλειά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!