Εύκολη pole position του Μπότας και 1-2 για τη Mercedes στην Κίνα

Πέτρος Σηφαλάκης
Εύκολη pole position του Μπότας και 1-2 για τη Mercedes στην Κίνα
Στον 1.000ό αγώνα της Formula 1 οι Mercedes θα ξεκινήσουν από τις δύο πρώτες θέσεις, αφού πέτυχαν φανταστικούς χρόνους στις κατατακτήριες δοκιμές!

Η έβδομη pole position στην καριέρα του Βαλτέρι Μπότας «έπεσε» μαζί με τον 1.000ό αγώνα του σπορ, από τότε που ξεκίνησε η βαθμολόγηση των οδηγών. Το Γκραν Πρι Κίνας είναι το τρίτο της σεζόν και ο Μπότας δείχνει να είναι έτοιμος, για να πετύχει μια ακόμη νίκη! Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά κιόλας ήταν πολύ ανταγωνιστικός και η δυναμική του φαινόταν και στις κατατακτήριες. Ο Λιούις Χάμιλτον προσπαθούσε και ήταν συνεχώς κοντά του, όμως τελικά δεν κατάφερε να τον περάσει! Έτσι, έμεινε στη δεύτερη θέση, αλλά έδωσε ένα πολύ σημαντικό 1-2 στη Mercedes που σίγουρα τους δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τον αγώνα της Κυριακής.

Στο τέλος του Q3 ο Χάμιλτον έκανε τον τελευταίο γρήγορο γύρο του όμως δεν κατάφερε να περάσει το χρόνο που είχε ορίσει ο Μπότας νωρίτερα. Ο ίδιος ο Μπότας όμως, ξεπέρασε τον εαυτό του και βελτίωσε κι άλλο, για να είναι σίγουρος ότι κανείς δεν θα του «κλέψει» την πρωτιά, οπότε πήρε μια εύκολη πρώτη θέση αν σκεφτούμε ότι δεν μπόρεσαν καν να κοντράρουν την πρώτη του επίδοση. Στη συνέχεια συναντάμε τις δύο Ferrari που έκαναν πολύ καλές προσπάθειες, αλλά δεν ξεπέρασαν τις δύο Mercedes. Φέτελ και Λεκλέρκ έπιασαν την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ πιο πίσω, Φερστάπεν και Γκασλί συνεχίζουν στην κατάταξη. Με τη σημερινή pole position του Μπότας επιβεβαιώνονται και οι... στοιχηματικές ικανότητες του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος έλεγε ότι θα πόνταρε τα λεφτά του στην πρώτη θέση του πιλότου της Mercedes σήμερα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των δοκιμών:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!