Μπέρνι Έκλεστοουν: «Απειλή» για την Formula 1 η Formula E!

Δημήτρης Γράτσος
Μπέρνι Έκλεστοουν: «Απειλή» για την Formula 1 η Formula E!
Ο πρώην ισχυρός άντρας της Formula 1 εκφράζει τις ανησυχίες του για την άνοδο της Formula E σε σχέση με το μέλλον της F1.

Ο 88χρονος Μπέρνι Έκλεστοουν παραμένει στις «επάλξεις», ειδικά σε ότι αφορά στην αγαπημένη του Formula 1. Αυτή τη φορά δεν δίστασε να «προειδοποιήσει» τους υπεύθυνους της F1, σχετικά με την άνοδο σε δημοφιλία της Formula E και το πως αυτή με την πάροδο των ετών αναμένεται να επηρεάσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Αποτελεί μία διαφορετική μορφή διασκέδασης, ωστόσο η Formula E θα αρχίσει να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο κοινό, με αποτέλεσμα η Formula 1 πιθανότατα να υποφέρει εξαιτίας της. Εάν οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων δεν έχουν τίποτα να κάνουν την ημέρα του αγώνα, θα πάρουν την οικογένειά τους, θα αγοράσουν ένα φθηνό εισιτήριο και θα δούνε τον αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έκλεστοουν.

Για να συμπληρώσει σχετικά με τους πολύπλοκους νέους κανονισμούς της Formula 1:

«Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που παρακολουθούν ένα Γκραν Πρι καταλαβαίνουν τη σύγχρονη Formula 1. Ρωτήστε στην Κίνα τους ανθρώπους εκεί εάν γνωρίζουν πόσους κυλίνδρους έχει ο κινητήρας ενός μονοθεσίου της Formula 1 ή πόση ποσότητα καυσίμου χρησιμοποιούν ή πόσες μονάδες ισχύος επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι ομάδες ανά σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζουν την απάντηση σε καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!