Νικόλας Τομπάζης: «Έως και 50% περισσότερες προσπεράσεις στην F1»

Πέτρος Σηφαλάκης
Νικόλας Τομπάζης: «Έως και 50% περισσότερες προσπεράσεις στην F1»
Ο Έλληνας Τεχνικός Διευθυντής της FIA τονίζει ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην αεροδυναμική των μονοθεσίων, περιμένουμε μεγάλες αλλαγές στο κομμάτι της προσπέρασης.

Η νέα εποχή της Formula 1 έχει «πληγεί» κυρίως από τον ήχο των αυτοκινήτων και τις μειωμένες προσπεράσεις. Αυτά είναι και τα δύο μεγαλύτερα παράπονα των φίλων του αθλήματος όμως το δεύτερο από αυτά, είναι κοντά στο να εξαλειφθεί ή έστω, να περιοριστεί σημαντικά. Τη φετινή σεζόν άλλαξαν τα αεροδυναμικά βοηθήματα των αυτοκινήτων και αυτό επιτρέπει στους πιλότους να ακολουθούν πολύ πιο εύκολα το προπορευόμενο μέσα στην πίστα.

Αυτό, το διαπίστωσε και ο Κίμι Ράικονεν από τον πρώτο κιόλας αγώνα, ενώ σε πίστες που παραδοσιακά βοηθούν περισσότερο τις προσπεράσεις, περιμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα οι τρίτες ζώνες DRS που μπαίνουν σε μερικές πίστες, προσθέτουν μερικές ακόμη πιθανότητες προσπέρασης. Ο Νικόλας Τομπάζης, Έλληνας Τεχνικός Διευθυντής της FIA, είπε:

«Δεν περιμέναμε τεράστιες αλλαγές στην Αυστραλία συγκεκριμένα, είναι δύσκολη πίστα για προσπεράσεις. Στις προσομοιώσεις είδαμε 10% βελτίωση, οπότε κάπου εκεί θα κυμανθεί και στους αγώνες. Σε άλλες πίστες όμως περιμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ίσως και βελτίωση της τάξεως του 50%! Όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη στην εξέλιξη της σεζόν. Δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά ένα βήμα εμπρός προς τη σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στην αεροδυναμική».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!