Λεκλέρκ: «Θα κάνω τα πάντα, για να κρατήσω την πρώτη θέση»

Gazzetta team
Λεκλέρκ: «Θα κάνω τα πάντα, για να κρατήσω την πρώτη θέση»
Ο νεαρός οδηγός είναι ο πρώτος Μονεγάσκος, που έχει κατακτήσει την pole position σε συνολικά 999 Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ θέλει να τερματίσει και στην ίδια θέση.

Πολλοί ειδικοί είχαν προβλέψει, ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ θα κάνει εφέτος δύσκολη τη ζωή του Φέτελ στη Ferrari. Ωστόσο, μόνον οι πιο αισιόδοξοι πίστευαν, ότι θα κατακτούσε ήδη στον δεύτερο αγώνα του με τα χρώματα της Ferrari την πρώτη pole position της καριέρας του και μάλιστα με εμφατικό τρόπο απέναντι στον Γερμανό teammate του, αλλά και στον Λιούις Χάμιλτον.

«Είμαι πραγματικά απίστευτα ευτυχισμένος», δήλωσε ο Λεκλέρκ αμέσως μετά από αυτό το κατόρθωμα, με το οποίο έγινε και ο πρώτος Μονεγάσκος, που καταφέρνει κάτι παρόμοιο. Επίσης έγινε ο 99ος διαφορετικός πιλότος που κατακτά την pole position στα 999 Γκραν Πρι της Formula 1 και είναι ο δεύτερος νεότερος στην ιστορία του αθλήματος μετά τον Φέτελ. Ο Σαρλ ήταν χθες, Σάββατο 30 Μαρτίου του 2019, 21 ετών και 166 ημερών, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν στη Μόντσα το 2008 93 ημέρες νεότερος.

Πάντως ο Λεκλέρκ παραμένει προσγειωμένος και όπως δήλωσε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στο Μπαχρέιν, «ο Σεμπ είναι ένας φανταστικός οδηγός και έχω μάθει πολλά από αυτόν και θα συνεχίσω να μαθαίνω ακόμη πολλά από αυτόν». Για τις δοκιμές είπε συγκεκριμένα, ότι «έχω έντονα συναισθήματα μέσα μου. Απολαμβάνω τη στιγμή. Ήταν μία σπουδαία ημέρα και ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο έως τώρα. Στην Αυστραλία ήμουν απογοητευμένος μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, σήμερα όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπόρεσα να βάλω μαζί στον ίδιο γύρο και τις τρεις καλύτερες επιδόσεις μου στα ισάριθμα κομμάτια της πίστας και αυτό ήθελα εξάλλου».

Ο 21χρονος αναφέρθηκε βεβαίως και στον αγώνα λέγοντας ότι «θα προσπαθήσω, να παραμείνω όσο πιο cool γίνεται. Στόχος μου είναι πλέον, να συγκεντρωθώ σε αυτόν και να κάνω τον καλύτερο δυνατόν αγώνα. Θα κάνω τα πάντα, για να διατηρήσω την πρώτη θέση μου. Πρέπει ωστόσο να λειτουργήσουμε σαν ομάδα και να διασφαλίσουμε, ότι θα έρθουμε πρώτοι και δεύτεροι».

Ο Λεκλέρκ χάρηκε ιδιαίτερα με την pole position του στο Μπαχρέιν, γιατί δεν περίμενε ούτε ο ίδιος, ότι θα έρθει τόσο γρήγορα. «Ήταν απολύτως ξεκάθαρο σε εμένα, πόσο μεγάλο θα ήταν το βήμα που έκανα και ότι τώρα πλέον θα έπρεπε να αντιμετωπίσω τους καλύτερους οδηγούς. Είμαι εξαιρετικά ευτυχισμένος, που ξεκίνησαν όλα έτσι, όμως ήταν μόνον οι κατατακτήριες δοκιμές. Ελπίζω, να πάρω την Κυριακή πολλούς βαθμούς, αυτό είναι το σημαντικότερο», υπογράμμισε ο οδηγός της Scuderia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!