Άιρτον Σένα: 59 χρόνια μετά τη γέννηση ενός Θεού! (vids)

Δημήτρης Γράτσος
Άιρτον Σένα: 59 χρόνια μετά τη γέννηση ενός Θεού! (vids)
Σημαντική μέρα η σημερινή για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς πριν από 59 χρόνια γεννήθηκε ο -κατά πολλούς- κορυφαίος οδηγός της Formula 1.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο Άιρτον Σένα, ο κορυφαίος οδηγός που αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, σύμφωνα με αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ο Βραζιλιάνος αγαπήθηκε όσο λίγοι, τόσο για το πλούσιο ταλέντο του, όσο και για την τελειομανία του, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο διαφορετικά θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εάν εκείνη την καταραμένη Πρωτομαγιά του 1994, δεν είχε ραντεβού με το θάνατο στην πίστα της Ίμολα.

Σε μόλις 10 χρόνια καριέρας στη Formula 1, ο Σένα κατέκτησε 3 παγκόσμια πρωταθλήματα με την ομάδα της McLaren (1988, 1990, 1991), 65 pole positions σε 161 αγώνες, καθώς και 41 νίκες, ενώ 80 φορές ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Ωστόσο κανένα στατιστικό στοιχείο δεν μπορεί να αποτυπώσει την μοναδική ικανότητα του Σένα να κινείται σε βρεγμένο οδόστρωμα, όπως επίσης και ορισμένες στιγμές μαγείας, τις οποίες φρόντιζε να προσφέρει απλόχερα, όπως μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω video.

Παράλληλα, η τεράστια δημοφιλία και επιρροή του Βραζιλιάνου πιλότου δεν οφείλεται μόνο στα κατορθώματα του εντός πίστας, αλλά κυρίως στον γενικότερο τρόπο ζωής του, όπου κυριαρχούσε μία θρησκευτικότητα κυριολεκτικά και μεταφορικά, χωρίς τίποτα να είναι επιτηδευμένο. Αυτή η κατά κάποιο τρόπο «ιερότητα» την οποία εξέπεμπε ο Σένα, αποτελεί και την βασικότερη αιτία για το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, 59 χρόνια μετά τη γέννηση του (και 25 χρόνια μετά τον θάνατο του), διαθέτει φανατικούς θαυμαστές και -όχι άδικα- θεωρείται ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία της Formula 1.

Απολαύστε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Άιρτον Σένα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!