Mπότας: «Σίγουρα ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου»

Gazzetta team
Mπότας: «Σίγουρα ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου»
Ο Φιλανδός είχε χάσει τα λόγια του μετά τη νίκη του στην Αυστραλία, όπου έλαβε μάλιστα τον μάξιμουμ αριθμό των 26 βαθμών, καθώς σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Βάλτερι Μπότας μετά την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι Αυστραλίας. Ο Φιλανδός δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «δεν γνωρίζω τι έγινε σήμερα. Και δεν ξέρω, τι να πω. Το αυτοκίνητο ήταν καταπληκτικό, ο αγώνας σούπερ και το διασκέδασα πραγματικά. Ήταν σίγουρα ο καλύτερος αγώνας μου μέχρι σήμερα, ήταν υπέροχη η αίσθηση να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο».

Στο ερώτημα για τον ταχύτερο γύρο, που του απέφερε έναν πρόσθετο βαθμό ως μπόνους, απάντησε ο Μπότας, ότι «ήταν σίγουρα ένα ρίσκο, να επιχειρείς κάτι τέτοιο στο τέλος του αγώνα με φθαρμένα ελαστικά, ωστόσο το προσπάθησα και πέτυχε. Νιώθω φυσικά περήφανος, που έγινα ο πρώτος νικητής με συνολικά 26 βαθμούς».

Να σημειώσουμε, ότι ήταν η τέταρτη νίκη στην καριέρα του οδηγού της Mercedes στη Formula 1 και η πρώτη μετά το Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι το 2017. Μάλιστα, ο Μπότας είχε στο τέλος διαφορά άνω των 20 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Χάμιλτον, εκπλήσσοντας τους πάντες, ακόμη και τους ανθρώπους της ίδιας του της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!