Με το δεξί η Mercedes, που έκανε το 1-2 στην Αυστραλία!

Πέτρος Σηφαλάκης
Με το δεξί η Mercedes, που έκανε το 1-2 στην Αυστραλία!
Με έναν εκπληκτικό Χάμιλτον στην pole position και έναν πάρα πολύ καλό Μπότας να τον ακολουθεί, η Mercedes εκκινεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν αφήνει ποτέ του το γκάζι και μετά την κατάκτηση του πέμπτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πέρυσι, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του! Στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς ο Βρετανός ήταν εκτός συναγωνισμού και ο χρόνος που πέτυχε του έδωσε μια pole position και με... διαφορά. Ο μόνος που κατάφερε σχετικά να τον πλησιάσει ήταν ο teammate του, Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος ήταν σε αντίστοιχη φόρμα και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα στην Αυστραλία! Έτσι, η Mercedes έχει το απόλυτο 1-2 στο ξεκίνημα, δίνοντάς της ελπίδες για άλλη μια πολύ επιτυχημένη σεζόν.

Πιο πίσω από τα μονοθέσια της Mercedes, βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πήρε το slipstreaming από τον Σαρλ Λεκλέρκ αλλά δεν κατάφερε να περάσει τις Mercedes. Ταλαιπωρήθηκε επίσης από μικρές εξόδους που του στερούσαν τον απόλυτο χρόνο και του έκλεβαν κάποια σημαντικά δέκατα του δευτερολέπτου. Στη συνέχεια, ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull έφτασε μέχρι και την τέταρτη θέση. Αναλογικά με την εικόνα που είχε στις πρώτες δύο περιόδους των κατατακτηρίων δοκιμών, αλλά και στα ελεύθερα δοκιμαστικά των προηγούμενων ημερών, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα καθώς δεν ήταν και στην καλύτερη φόρμα που τον έχουμε δει. Πέμπτος, ο Σαρλ Λεκλέρκ που θα κάνει την πρώτη του σεζόν με τη Ferrari και σίγουρα, έχουμε να δούμε πολλά από αυτόν! Πάντως, η πραγματική έκπληξη της ημέρας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren. Ο νεαρός Βρετανός όχι μόνο κατάφερε να μπει στο Q3, αλλά σκαρφάλωσε και στην όγδοη θέση εκκίνησης για αύριο, κάτι που κανείς δεν περίμενε! Την ίδια ώρα, ο teammate του, Κάρλος Σάινθ, αποκλείστηκε πολύ νωρίτερα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!