Σειρά του Χούλκενμπεργκ να εντυπωσιάσει στη Βαρκελώνη

Πέτρος Σηφαλάκης
Σειρά του Χούλκενμπεργκ να εντυπωσιάσει στη Βαρκελώνη
Στην πρώτη εβδομάδα δοκιμών της Formula 1, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ κατάφερε να πετύχει τον γρηγορότερο χρόνο από όλους.

Όσοι οι μέρες περνούσαν στα δοκιμαστικά πριν τη σεζόν, οι χρόνοι έπεφταν σταδιακά και κατέληξαν σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να είναι τελικά ο ταχύτερος. Ο οδηγός της Renault ήταν προφανώς και ο γρηγορότερος της σημερινής μέρας, ενώ χρησιμοποιούσε την πιο μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, τη C5.

Στα προβλήματα αξιοπιστίας, σημειώνουμε το μονοθέσιο του Αντόνιο Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo) επί δύο φορές, καθώς είχε ένα πρόβλημα και μέσα σε 15 λεπτά, προκάλεσε δύο κόκκινες σημαίες. Συνεχίζοντας με την κατάταξη, δεύτερος ο Άλεξ Αλμπόν της Toro Rosso, τρίτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, τέταρτος ο Βαλτέρι Μπότας και πέμπτος ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ η πρώτη Ferrari εμφανίζεται στην έκτη θέση, με τον Σαρλ Λεκλέρκ.

Η Scuderia έδωσε περισσότερη βάση στους γύρους με πιο σκληρή γόμα, για αυτό δεν έκανε τόσο ανταγωνιστικούς χρόνους. Σήμερα ήταν και η πρώτη επαφή του Ρόμπερτ Κούμπιτσα με τη Williams που θα οδηγεί φέτος στο πρωτάθλημα. Η ομάδα έχασε δύο ημέρες δοκιμών και χθες μπήκε πρώτη φορά στην πίστα. Βρίσκεται στις δύο τελευταίες θέσεις μεν, αλλά με πολύ καλύτερους χρόνους συγκριτικά με την Τετάρτη, που απείχαν πέντε δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!