Εξέτισε την ποινή του ο Μαξ Φερστάπεν

Γιώργος Βαρίνος
Εξέτισε την ποινή του ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσε την ποινή του, που ήταν η υποχρέωση να προσφέρει καθήκοντα δημόσιας υπηρεσίας σε συνεργασία με την FIA, το περασμένο Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, παρακολουθώντας ένα Διεθνές Συνέδριο Κριτών στη Γενεύη.

Η παρουσία του οδηγού της Red Bull στο Διεθνές Συνέδριο Κριτών στην Ελβετία ήταν αποτέλεσμα ποινής της FIA που δόθηκε στον Ολλανδό για τη συμπεριφορά του μετά τον αγώνα στο Grand Prix της Βραζιλίας τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Μαξ Φερστάπεν πλάκωσε στις μάπες μπροστά στις κάμερες τον Εστεμπάν Οκόν, στο Parc Ferme, μετά την σύγκρουση που είχαν οι δύο τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο Μαξ Φερστάπεν τελικά έπεσε στα μαλακά καθώς «τιμωρήθηκε» με δύο ημέρες δημόσιας υπηρεσίας, η πρώτη από τις οποίες έγινε στο Marrakesh ePrix, όπου πέρασε μια μέρα ως παρατηρητής στους αγωνοδίκες του αγώνα και μάλιστα τους εξέπληξε με την σοβαρότητά του. Στη Γενεύη, ο 21χρονος είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να αλληλεπιδράσει με τους αγωνοδίκες από διάφορες μορφές μηχανοκίνητων σπορ και να συμμετάσχει σε μια συζήτηση που περιελάμβανε και τον πρωταθλητή των αγώνων Τουρισμού, Άντυ Πρίου. Οι διάφορες ομάδες κριτών, συζήτησαν πρακτικές πτυχές του έργου τους, όπως διαδικασίες λήψης αποφάσεων, έκδοση αποτελεσμάτων, αντιμετώπιση ποινικών κυρώσεων και προσφυγών και σχετική πορεία δράσεων που αφορούν διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στους αγώνες.

Ο ίδιος ο Μαξ δήλωσε για την εμπειρία του στο Marrakesh ePrix : «Λειτούργησα σαν κριτής-αγωνοδίκης και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Όλοι οι κριτές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή αυτά που συμβαίνουν στον αγώνα και είναι σαφές πως προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να πάρουν μια δίκαιη απόφαση. Ήταν ένα καλό μάθημα για μένα και έχω μάθει πολλά, τόσο στο Marrakesh, που πραγματικά μου άρεσε και που μου έδωσε μια καλή κατανόηση των αγωνοδικών αλλά και τώρα εδώ στη Γενεύη. Νομίζω όμως, ότι είναι επίσης καλό οι οδηγοί να συμμετέχουν σε τέτοια events ώστε να κατανοήσουν "από μέσα'' με ποιά κριτήρια παίρνονται οι αποφάσεις.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!