Προς πώληση η συλλεκτική Williams FW14B του Νάιτζελ Μάνσελ! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Προς πώληση η συλλεκτική Williams FW14B του Νάιτζελ Μάνσελ! (pics)
Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο Βρετανός οδηγός κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα Formula 1 στην καριέρα του, το 1992.

Ένα από τα πλέον ιστορικά μονοθέσια στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Williams FW14B με την οποία ο Νάιτζελ Μάνσελ κάτεκτησε τον πρώτο και τελευταίο τίτλο της καριέρας του στη Formula 1, θα τεθεί προς πώληση σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που θα λάβει χώρα στις 5 Ιουλίου.

Το εν λόγω μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί από τον Άντριαν Νιούι και κυριολεκτικά κυριάρχησε εκείνη τη χρονια, καθώς με τον Νάιτζελ Μάνσελ στο τιμόνι κατέκτησε 108 βαθμούς με τον ομόσταυλο του Ρικάρντο Πατρέζε να τερματίζει δεύτερος με 56 βαθμούς και τον Μίκαελ Σουμάχερ στην τρίτη θέση με 53 βαθμούς (οι βαθμοί με το παλιό σύστημα αξιολόγησης).

Για την ιστορία με την συγκεκριμένη Williams FW14B, η οποία θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams, έτρεξε σε 13 από τους 16 αγώνες του πρωταθλήματος το 1992, με αριθμό πλαισίου #8. Ο Μάνσελ το οδήγησε σε 7 αγώνες κατακτώντας τη νίκη σε 5 από αυτούς, ενώ σε 6 αγώνες έτρεξε ο Πατρέζε. Όσο για την τιμή πώλησης; Παραμένει γρίφος για δυνατούς λύτες, ωστόσο σίγουρα αναμένεται να είναι αρκετά αλμυρή...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!