#10YearsChallenge με 6 οδηγούς της Formula 1 (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
#10YearsChallenge με 6 οδηγούς της Formula 1 (pics)
Πώς ήταν έξι από τους πιο χαρακτηριστικούς οδηγούς της σημερινής Formula 1 πριν από δέκα χρόνια; Το πιο πρόσφατο Challenge των Social Media μας δίνει την αφορμή να θυμηθούμε.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Facebook θα έχουν δει τη νέα «τρέλα» που επικρατεί με το #10YearsChallenge, μια «πρόκληση» των χρηστών να ανεβάσουν σημερινές τους φωτογραφίες, μαζί με μια άλλη, δέκα χρόνια παλαιότερη! Κάπως έτσι, διαπιστώνουμε ότι δέκα χρόνια είναι περισσότερα από ότι νομίζουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τους πιλότους της Formula 1, με αρκετούς από αυτούς που τρέχουν σήμερα να μην βρίσκονταν στο πρωτάθλημα το 2009, δηλαδή πριν δέκα χρόνια! Κάποιοι μάλιστα, δεν ήταν καν... έφηβοι και πήγαιναν ακόμη σχολείο, αγωνιζόμενοι παράλληλα και σε κάποια κατηγορία καρτ και ελπίζοντας κάποια μέρα να φτάσουν μέχρι και την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, όπου οι οδηγοί δεν έχουν αλλάξει και πολύ.

Λιούις Χάμιλτον

Το 2009, ο Λιούις Χάμιλτον είχε ήδη κατακτήσει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στη Formula 1 και εμφανισιακά, δεν έχει αλλάξει και τρομερά από τότε. Όμως, το στυλ του είναι πολύ διαφορετικό και δέκα χρόνια μετά, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της Formula 1!

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ το 2009 ήταν ο νεότερος νικητής Γκραν Πρι στην ιστορία της Formula 1 και διατηρεί το ρεκόρ του έως και σήμερα. Κέρδισε με την Toro Rosso στη Μόντσα και παραμένει το μοναδικό πόντιουμ στην ιστορία της ομάδας! Στο κομμάτι της εμφάνισης, βλέπουμε ότι ο Γερμανός είναι η μέρα με τη... νύχτα.

Μαξ Φερστάπεν

Το παιδάκι που βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία, είναι ο Μαξ Φερστάπεν! Τότε ήταν 11 ετών και αγωνιζόταν ήδη, ενώ δέκα χρόνια μετά σπάει ρεκόρ στη Formula 1 και έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να γίνει ένας πρωταθλητής. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στις διαφορές στην εμφάνισή του...

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μόλις που είχε ενηλικιωθεί το 2009 και έτρεχε στη βρετανική Formula 3 πετυχαίνοντας αξιοσημείωτες επιδόσεις. Ο Αυστραλός μπήκε στην οικογένεια της Formula 1 δύο χρόνια αργότερα! Βλέπουμε εμφανώς ότι έχει μεγαλώσει.

Κίμι Ράικονεν

Ο Κίμι το 2009 έτρεχε φυσικά στη Formula 1. Τότε ήταν 29 ετών και είχε ήδη δείξει τι μπορεί να κάνει με ένα καλό μονοθέσιο. Στο μεσοδιάστημα, έφυγε από το πρωτάθλημα, δοκίμασε την τύχη του και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και ύστερα, επέστρεψε.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Αλόνσο είναι ακόμη ένας οδηγός που το 2009, μετρούσε ήδη αρκετά χρόνια στη Formula 1. Είχε επιστρέψει στη Renault, ύστερα από την αποχώρησή του, όμως το 2018 ήταν η τελευταία του χρονιά στη Formula 1 και την ερχόμενη σεζόν, δεν θα τρέχει στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!