Μία Aston Martin DBS Superleggera για τον Πιερ Γκασλί! (pic)

Δημήτρης Γράτσος
Μία Aston Martin DBS Superleggera για τον Πιερ Γκασλί! (pic)
Ο νεαρός Γάλλος οδηγός της Red Bull έλαβε ένα ιδιαίτερα ακριβό και ισχυρό δώρο (715 ίππων) από τη νέα του ομάδα.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ο Πιερ Γκασλί θα τρέχει με τα χρώματα της Red Bull, η οποία φρόντισε να τον καλωσορίσει με έναν ευφάνταστο τρόπο. Η βρετανική ομάδα συνεργάζεται στενά με την «συμπατριώτισσα» Aston Martin και αποφάσισε να κάνει δώρο στο νεαρό Γάλλο μία γκρι DBS Superleggera.

Τι εστί όμως Aston Martin DBS Superleggera; Αρχικά αποτελεί το αντίπαλο δέος της Ferrari 812 Superfast, εφοδιάζεται με turbo V12 κινητήρα 5,2 λίτρων, απόδοσης 715 ίππων και 900 Nm ροπής και βάζει φωτιά κυριολεκτικά με τις επιδόσεις της: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, 0-160 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα η οποία αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, την κίνηση στον πίσω άξονα μεταφέρει ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF, μέσω ένος μηχανικού διαφορικού περιορσιμένης ολίσθησης, ενώ το βάρος της DBS Superleggera δεν ξεπερνά τα 1.700 κιλά. Να σημειωθεί επίσης ότι το αμάξωμα του βρετανικού supercar είναι κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο και ανθρακόνημα, ενώ τα ελαστικά της Pirelli με τα οποία εφοδιάζεται, διατίθενται αποκλειστικά για το εν λόγω μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!