Ο Βερλάιν αναλαμβάνει ρόλο οδηγού εξέλιξης στη Ferrari

Γιώργος Βέλλιος
Ο Βερλάιν αναλαμβάνει ρόλο οδηγού εξέλιξης στη Ferrari
Ο Πασκάλ Βερλάιν έβγαλε την ασημένια φόρμα της Mercedes και ετοιμάζεται να φορέσει την κόκκινη της Ferrari, μετακομίζοντας στο Μαρανέλο καθώς ολοκληρώνoνται οι λεπτομέρειες για το ρόλο του οδηγού ανάπτυξης με τη Σκουντερία για τη σεζόν του 2019.

Με την αναγκαστική απουσία των Αντόνιο Τζιοβινάζτι και Ντανιίλ Κβιάτ, που ανέλαβαν τους ρόλους των οδηγών στην Alfa Romeo και Toro Roso, η Σκουντερία έμεινε από οδηγό εξέλιξης.
Έτσι, όπως αναφέρθηκε στο Autosport, ο Βερλάιν ήδη μετακόμισε στο Μαρανέλο ως οδηγός εξέλιξης. Ο Γερμανός που κέρδισε το πρωτάθλημα DTM το 2015, έτρεξε 39 γκραν πρι για λογαριασμό της Manor και της Sauber μεταξύ του 2016 και του 2017.

Ως μέρος του ρόλου του, ο Βερλάιν αναμένεται να εκτελέσει εκτεταμένες εργασίες στον προσομοιωτή για να βοηθήσει τους Σεμπαστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρκ.

Η Ferrari δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την κίνηση, αλλά ο Βερλάιν αναμένεται να συνδυάσει τα καθήκοντά του στην Ferrari με τις αγωνιστικές του δεσμεύσεις στη Formula E. Ο 24χρονος θα κάνει το ντεμπούτο του με την Mahindra στον αγώνα της Formula E στο Μαρακές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε μετακίνηση των οδηγών αυτού του είδους μεταξύ της Mercedes και της Ferrari. Την περασμένη σεζόν, ο Εστεμπάβ Γκουτιέρεζ έκανε δουλειά προσομοίωσης για την Mercedes ενώ πρηγουμένως είχε επιτελέσει παρόμοια καθήκοντα για την Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!