Ο Αριβαμπένε ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Ράικονεν

Ο Αριβαμπένε ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Ράικονεν

Ο Αριβαμπένε ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Ράικονεν

Φουντώνουν οι φήμες, ότι ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Ferrari θα μιμηθεί τον Κίμι και θα μετακινηθεί στην Alfa Romeo – Sauber ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των Ελβετών και των Ιταλών.

Η Ferrari έχει φιλόδοξα σχέδια για την ομάδα της Alfa Romeo – Sauber. Η ιταλοελβετική ομάδα κατέκτησε το 2018 την όγδοη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και στοχεύει εφέτος να ανέβει στην έκτη με το νέο μονοθέσιο C38 δια…χειρός του πρώην σχεδιαστή της Σιμόνε Ρέστα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονται σκέψεις για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ferrari, της Sauber και της Alfa Romeo δημιουργώντας μία ειδική θέση για τον συγκεκριμένο ρόλο. Σύμφωνα μάλιστα με διάφορα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο εκλεκτός που θα την καταλάβει, φέρεται να είναι ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, ο οποίος θα ακολουθήσει έτσι το παράδειγμα της μετακίνησης του Κίμι Ράικονεν από τη Ferrari στα κόκπιτ της Alfa Romeo – Sauber.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+). 

Ο 61χρονος πρώην διευθυντής της Scuderia δεν προαλείφεται για την ίδια θέση στην ομάδα της Alfa Romeo – Sauber, όπου ο κάτοχός της, Γάλλος Φρεντερίκ Βασέρ, θεωρείται ακλόνητος και επιτυχημένος. Ωστόσο, ο Αριβαμπένε θεωρείται εξαιρετικός σε θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας, όπου έχει διαπρέψει μεταξύ άλλων επί χρόνια και στην καπνοβιομηχανία Philip Morris (Marlboro) και έτσι πιστεύει η Ferrari, ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ομάδας με έδρα το Χίνβιλ της Ελβετίας.

Γενικότερα, η κόκκινη ομάδα βρίσκεται σε μία φάση μεγάλων ανακατατάξεων, καθώς ο θάνατος του Σέρτζιο Μαρκιόνε άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό και αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική της ισχύ απέναντι στη Liberty Media και μάλιστα ενόψει σημαντικότατων αποφάσεων για το μέλλον της Formula 1. Ετσι γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις, για να επανέλθει στη Ferrari ο Στέφανο Ντομενικάλι, που είχε απολυθεί το 2014  από τους Κόκκινους και βρίσκεται πλέον στη Lamborghini. Ο Ντομενικάλι φημολογείται, ότι θα καταλάβει σε μία τέτοια περίπτωση τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ferrari, Λούις Καμιλέρι, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι στιγμής τους ιδιοκτήτες της ιταλικής μάρκας. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να έχουμε το επόμενο διάστημα και νέες αλλαγές στη Scuderia και μάλιστα σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο.