«Τρυφερός και ανθρώπινος ο Μίκαελ εκτός πίστας», λέει η μάνατζερ του Σούμι

Gazzetta team
«Τρυφερός και ανθρώπινος ο Μίκαελ εκτός πίστας», λέει η μάνατζερ του Σούμι
Η Ζαμπίνε Κεμ περιέγραψε τον Γερμανό πολυπρωταθλητή της Formula 1 ως ιδιαίτερα συναισθηματικό, ευχάριστο, χιουμορίστα και υποδειγματικό οικογενειάρχη εκτός πίστας!

Η Ζαμπίνε Κεμ γνωρίζει τον Μίκαελ Σουμάχερ καλύτερα ίσως από τον καθένα, αφού είναι μάνατζερ του Γερμανού από το 1999. Τώρα έσπασε η 54χρονη Γερμανίδα τη σιωπή της και μίλησε για τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 σε μία συνέντευξη – ποταμό, όπου αναφέρθηκε εκτεταμένα στις άγνωστες πτυχές του «Σούμι».

Σύμφωνα με την Κεμ, ο Σουμάχερ ήταν εντελώς διαφορετικός στην ιδιωτική του ζωή από ό,τι στη δημοσιότητα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά , «έβρισκα αυτή τη διαφορά ακραία. Ήταν σαν δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Φυσικά το επιδίωκε ο ίδιος αυτό. Ήθελε να εμφανίζει ένα δημόσιο πρόσωπο ως οδηγός αγώνων. Είχε όμως επίσης μία πολύ δυνατή συναίσθηση για την ιδιωτική σφαίρα, την οποία χρειαζόταν, για να γεμίζει τις μπαταρίες του. Αυτές τις δύο ζωές τις διαχώριζε με πολύ συνέπεια»

Η 54χρονη αποκάλυψε επίσης, ότι ο Σουμάχερ «ήταν πραγματικά ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο ιδιωτικά. Πάντα χαλαρός, καθόλου μεθοδικός. Απολάμβανε τη ζωή του, του άρεσε να διασκεδάζει, να κάνει πράγματα με τους φίλους του. Ο Μίκαελ είχε πάντα την οικογένειά του. Η Κορίνα και αυτός ήταν ένα τόσο τέλειο ζευγάρι. Και –αν με ρωτάτε- παραμένουν πάντα ένα τέλειο ζευγάρι. Όταν επέστρεφε σπίτι, η Formula 1 ήταν πολύ μακριά και το χρειαζόταν αυτό. Η οικογένειά του ήταν πάντα ο δικός του σταθμός φόρτισης».

Ακόμη και έτσι, ήταν ένας άνθρωπος, που δεν του άρεσε να χάνει ούτε καν από την οικογένειά του, για παράδειγμα στο τένις. «Ήταν ξεκάθαρα ένα πολύ φιλόδοξο άτομο», δήλωσε η Κεμ, η οποία αποκάλυψε επίσης, ότι «ο Μίκαελ δεν ήταν μεγάλος φίλος των αλόγων. Επειδή όμως τα αγαπούσε τόσο πολύ η Κορίνα, μοιραζόταν αυτό το πάθος μαζί της». Ενδεικτική του χαρακτήρα του Σουμάχερ, είναι και μία άλλη εκμυστήρευση της Γερμανίδας: «Μόλις αποσύρθηκε μου είπε ότι ‘’επειδή μου στάθηκε η Κορίνα τόσο πολύ στο πλευρό μου προς όφελος της καριέρας και του πάθους μου, θέλω να της το ανταποδώσω και να αφιερώσω σε αυτήν τον χρόνο μου’’. Και όντως το έκανε».

Ως οδηγός εμφανιζόταν ο Σουμάχερ μάλλον απόμακρος στη δημοσιότητα, σύμφωνα ωστόσο με την Κεμ ήταν στην πραγματικότητα «ένας ζεστός άνθρωπος. Δεν ήθελε όμως να το δείξει αυτό δημόσια, επειδή πίστευε, ότι θα έβλαπτε την ανταγωνιστικότητά του». Πολύ ιδιαίτερες ήταν και οι σχέσεις του Γερμανού με όλο το προσωπικό της ομάδας. «Ήθελε να γνωρίζει τα γενέθλια του καθενός. Και καθένας ελάμβανε από αυτόν χριστουγεννιάτικες ευχές και δώρα. Μάλιστα σκεφτόταν από πολύ νωρίς, τι θα μπορούσε να του δωρίσει. Του ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό αυτό. Γνώριζε, ότι ήταν πολύ απαιτητικός και γι αυτό ήθελε να επιστρέψει κάτι πίσω», συμπλήρωσε η Ζαμπίνε Κεμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!