Αυτή είναι η πορεία της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ

Gazzetta team
Αυτή είναι η πορεία της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, που διαρρέουν με το σταγονόμετρο, ο Σούμι δεν είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι και φέρεται να έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το τραγικό δυστύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, όπου χτύπησε το κεφάλι του και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από τότε έχουν διαρρεύσει ελάχιστα πράγματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, αν και οι φίλοι του διψούν να μάθουν, τι συμβαίνει με το είδωλό τους. Η αγγλική ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mirror προχώρησε σε μία ανακεφαλαιοποίηση των σημαντικότερων εξελίξεων γύρω από την κατάσταση του «Σούμι» με βάση μαρτυρίες συγγενών και φίλων του, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ.

Τον Αύγουστο αποκάλυψαν «στενοί συγγενείς» του 49χρονου Γερμανού στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ότι ο θρύλος της Formula εκφράζει τα συναισθήματά του και ότι δακρύζει, όταν ατενίζει από το αναπηρικό του καροτσάκι τις ελβετικές Άλπεις. Η μάνατζερ του Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ, είχε εξηγήσει επίσης σε ανύποπτο χρόνο, γιατί υπάρχει αυτό το εμπάργκο πληροφόρησης για την πορεία της υγείας του, λέγοντας τα εξής: «Σε γενικές γραμμές δεν έκαναν ποτέ ρεπορτάζ τα μέσα ενημέρωσης για την προσωπική ζωή του Μίκαελ και της Κορίνας. Κάποτε μου είχε πει σε μία μεγάλη συζήτηση ο Μίκαελ, ότι δεν χρειάζεται να τον ψάξω τον επόμενο χρόνο, γιατί σκόπευε να εξαφανιστεί. Πιστεύω, ότι ήταν το κρυφό του όνειρο, να μπορέσει να το κάνει αυτό κάποια ημέρα. Γι αυτό και εγώ εξακολουθώ και θέλω να προστατεύσω τις επιθυμίες του και δεν αφήνω, να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω».

Πλησιάζοντας ωστόσο στη συμπλήρωση μίας πενταετίας από το ατύχημα του Σούμι και στα 50στά του γενέθλια τον Ιανουάριο του 2019, αρχίζει και διαφωτίζεται -σύμφωνα με τη Daily Mirror- λίγο το σκηνικό σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ετσι γνωρίζουμε πλέον με βάση διάφορες μαρτυρίες, ότι ο Σούμι σηκώνεται από το κρεβάτι και κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ δεν είναι πλέον διασωληνωμένος. Επίσης νοσηλεύεται στην κυρίως πτέρυγα της βίλας του στην Ελβετία και όχι σε κάποιο βοηθητικό κτήριο ή σε θάλαμο κλινικής, με το κόστος νοσηλείας του να υπολογίζεται σε περίπου 50.000 λίρες στερλίνες ανά εβδομάδα.

Πριν μερικές ημέρες ανέφερε αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και φίλος της οικογένειας Σουμάχερ, ότι συνάντησε τον μεγάλο ασθενή στο σπίτι του στην Ελβετία, του κράτησε τα χέρια και τον κοιτούσε στα μάτια.

Πρόσφατα είχαμε και τη μαρτυρία του πρώην διευθυντή της ομάδας της Ferrari, Ζαν Τοντ, o oποίος αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε τον Σουμάχερ στην ελβετική βίλα του και παρακολούθησε τον Οκτώβριο μαζί του το Γκραν Πρι Βραζιλίας της Formula 1. Ο Γάλλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι πάντα πολύ προσεκτικός με τέτοιες δηλώσεις, όμως είναι αλήθεια. Παρακολούθησα τον αγώνα μαζί με τον Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία».

Όπως είναι γνωστό, ο Τοντ παρέμεινε σε συνεχή επαφή με την οικογένεια Σουμάχερ μετά το ατύχημα του ρέκορντμαν της Formula 1, ενώ ανήκει στον εξαιρετικά στενό κύκλο των ατόμων, που επιτρέπεται να τον επισκέπτονται τακτικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!