ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Μπέρνι Έκλεστοουν: «Φταίει η Ferrari, όχι ο Φέτελ»

Μπέρνι Έκλεστοουν: «Φταίει η Ferrari, όχι ο Φέτελ»

Μπέρνι Έκλεστοουν: «Φταίει η Ferrari, όχι ο Φέτελ»

Τη δική του άποψη για την τελική έκβαση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, εξέφρασε ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Formula 1.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις.

Ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μπέρνι Έκλεστοουν, έδωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Bild, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη μονομαχία Χάμιλτον-Φέτελ, με την κατάληξη να αφήνει τον Γερμανό πιλότο της Ferrari δεύτερο, αν και το μονοθέσιο του ήταν ισάξιο -αν όχι καλύτερο- σε σχέση με την Mercedes του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο 88χρονος Έκλεστοουν, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα του Φέτελ την έχει η Σκουντερία και όχι ο ίδιος, τον οποίο χαρακτήρισε «θύμα και όχι ένοχο»:

«Ο Λιούις Χάμιλτον ανακηρύχθηκε δίκαια παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2018, αλλά για τον Φέτελ ήταν άδικο που έμεινε δεύτερος. Ο Λιούις είχε μία εκπληκτική χρονιά, αλλά και αμέριστη στήριξη από την ομάδα. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για τον Σεμπάστιαν. Μετά το θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε, έλειπε ο ηγέτης από την εταιρεία και υπήρξε χάος στις δομές της. "Έξω από τον χορό" έχεις την αίσθηση πως η Ferrari έκανε περισσότερα για τον Κίμι από ότι για τον Σεμπάστιαν. O Σεμπάστιαν είναι το θύμα, όχι ο ένοχος. Αν είχε την ίδια υποστήριξη που είχε ο Κίμι, θα ήταν πρωταθλητής. Μία ομάδα πρέπει να ενισχύει τον ηγέτη της, όχι να τον αποδυναμώνει».