Μαξ Φερστάπεν: «Δεν έβλεπα τίποτα στο τέλος»

Γιώργος Βαρίνος
Μαξ Φερστάπεν: «Δεν έβλεπα τίποτα στο τέλος»
Πήγαινα στα τυφλά λέει ο Μαξ Φερστάπεν από τα λάδια του κινητήρα του Πιερ Γκασλί, στους τελευταίους γύρους του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Ο οδηγός της Red Bull, της οποίας η ομάδα θα κάνει την αλλαγή για την σεζόν του 2019 από Renault κινητήρες σε Honda, είδε έναν τέτοιο κινητήρα Honda να σπάει ακριβώς μπροστά του γεμίζοντάς τον λάδια.

Το νέο Pamestoixima.gr παίζει στο Aτρόμητος – Ολυμπιακός με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

«Ήταν ατμοί λαδιού, δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτόν τον κινητήρα του Πιέρ», δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν στο Sky Sports μετά τον αγώνα. «Είχα ήδη χρησιμοποιήσει όλες τις ζελατίνες μου και υπήρχε τόσο πολύ λάδι στο κράνος μου που ήταν σαν να οδηγούσα μέσα σε ομίχλη. Ήταν φρικτό. Το σκούπισα με το γάντι μου αλλά το έκανα χειρότερο! Ζήτησα από την ομάδα να μου πει που είναι ο Ντάνιελ γιατί δεν έβλεπα στους καθρέφτες, τίποτα».

Παρά την αποτυχία του κινητήρα του Γκασλί ο ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει πως η Honda έχει ήδη περισσότερη δύναμη από τη Renault και επικρότησε την επιθετική προσέγγιση του Ιάπωνα κατασκευαστή στην ανάπτυξη του κινητήρα για το 2019, που οδήγησε την Toro Rosso στο να πάρει αρκετές ποινές για αλλαγές κινητήρα.

Ερωτηθείς για την αξιοπιστία της Honda, είπε: «Νομίζω ότι φέτος είναι ήδη πολύ καλός ο κινητήρας τους. Προτιμώ, μερικές φορές, να κερδίσω έναν αγώνα και στη συνέχεια να χάσω κάποιον άλλον εξ αιτίας μιας αστοχίας, παρά να πηγαίνω σε όλους τους αγώνες συντηρητικά. Φαίνεται πολύ ελπιδοφόρα η προσπάθεια της Honda, αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής και απλά θα περιμένω. Πρώτα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με έναν αξιόπιστο και αρκετά ισχυρό κινητήρα. Θα κάνουμε τις χειμερινές δοκιμές και τότε θα δούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!