ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Μπριατόρε:«Πρωταθλητής με τη Ferrari εφέτος ο Αλόνσο»

Μπριατόρε:«Πρωταθλητής με τη Ferrari εφέτος ο Αλόνσο»

Μπριατόρε:«Πρωταθλητής με τη Ferrari εφέτος ο Αλόνσο»

Ο Ιταλός υποστήριξε, ότι ο Αλόνσο είναι ανώτερος οδηγός από τον Φέτελ και ότι δεν ασκήθηκε από τη Ferrari στον Χάμιλτον τόσο μεγάλη πίεση, ώστε να κάνει λάθη και να χάσει πολύτιμους βαθμούς.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Φλάβιο Μπριατόρε. Ο Ιταλός έβαλε αλάτι στις πληγές της Ferrari σε μία συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport, όπου δήλωσε ότι «είμαι 100% βέβαιος. Ο Φερνάντο θα ανακηρυσσόταν εφέτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής με μία Ferrari». Ο πρώην διευθυντής της Renault υποστήριξε, ότι ο Αλόνσο θα είχε δώσει «ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία» σκληρότερες μάχες με τον Χάμιλτον από ό,τι ο Φέτελ, που πέταξε πολλούς βαθμούς στα σκουπίδια με ανόητα λάθη. «H Ferrari θα μπορούσε να είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αυτή τη χρονιά. Μόλις ασκήσεις πραγματική πίεση πάνω σε έναν οδηγό, κάνει λάθη. Ακόμη και αν ονομάζεται Χάμιλτον. Για διάφορους λόγους ωστόσο, δεν ήταν η πίεση ποτέ αρκετά μεγάλη», ανέφερε ο Μπριατόρε.

100% Eπιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός! (21+*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Βέβαια θα πρέπει να πούμε, ότι η κριτική του Φλάβιο δεν είναι οπωσδήποτε αντικειμενική, καθώς συνδέεται με πολυτελή και στενή φιλία με τον Ισπανό οδηγό, του οποίου είναι και μάνατζερ.

Ο Ιταλός περιέγραψε τα σημαντικότερα λάθη του Φέτελ και υπενθύμισε, ότι «ο Φερνάντο έχει κατακτήσει τον τίτλο και με ένα κατώτερο αυτοκίνητο, όπως η Renault, που ήταν τότε χειρότερη από τις McLaren και Ferrari. Για να γίνει αυτό, πρέπει όμως να είναι και η στρατηγική τέλεια, όπως ήταν στη Mercedes. Αυτό που χαρακτηρίζει τον Φερνάντο είναι, ότι τερματίζει πέμπτος με ένα αυτοκίνητο, με το οποίο μπορεί να τερματίσει πέμπτος. Και τρίτος, όταν μπορεί να έρθει τρίτος. Και αν μπορεί να νικήσει, τότε δεν κάνει τα λάθη, που έχουν κάνει άλλοι οδηγοί».

«Στη Formula 1 υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνον δύο ομάδες, που μπορούν να νικήσουν, η Mercedes και η Ferrari. Στο σωστό αυτοκίνητο θα ήταν ο Αλόνσο ο καλύτερος οδηγός. Ο Χάμιλτον έκανε αυτή τη χρονιά μία καταπληκτική σεζόν, όμως πιστεύω, ότι ο Αλόνσο θα τον είχε νικήσει με ένα καλό αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή, ο Φερστάπεν είναι ο μόνος οδηγός, που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Φερνάντο. Και ίσως ο Χάμιλτον. Αυτοί οι τρεις είναι οι καλύτεροι», συνέχισε ο Φλάβιο Μπριατόρε.

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στο μέλλον του Ισπανού οδηγού, λέγοντας τα εξής: «Αυτή τη στιγμή κάνει ο Φερνάντο ένα διάλειμμα. Δεν είμαι σίγουρος, ότι δεν θα επιστρέψει». Μπορεί μάλιστα να πέσει και μέσα στις προβλέψεις του, καθώς στη Formula 1 είχαμε και στο παρελθόν επιστροφές, όπως για παράδειγμα του Αλέν Προστ το 1992, που επέστρεψε το 1993 στη Williams και στέφθηκε με αυτήν για τέταρτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.