Φέτελ: «Kαι όμως, δεν είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο»

Gazzetta team
Φέτελ: «Kαι όμως, δεν είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο»
Ο οδηγός της Ferrari παραδέχθηκε, ότι υπέπεσε φέτος σε πολλά λάθη, ωστόσο υποστήριξε ότι ακόμη και χωρίς αυτά, δεν θα είχε καταφέρει να πάρει η Scuderia το πρωτάθλημα.

Ο Φέτελ δέχθηκε την κριτική προς το πρόσωπό του, η οποία εστιάζει στα οδηγικά λάθη του εφέτος, θέλησε ωστόσο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο οδηγός της Ferrari έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, όπου απάντησε τα εξής στους επικριτές του: «Δικαιολογούνται, να το λένε. Δεν έπρεπε να βγω με κανέναν τρόπο εκτός πίστας στο Χόκενχαϊμ. Όμως καμιά φορά τα σκατώνεις. Χάσαμε πολλούς βαθμούς, αν και σε τελική ανάλυση πιστεύω, ότι και χωρίς τα λάθη μου δεν θα είχαμε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο Γερμανός εξήγησε την άποψή του, λέγοντας ότι «η Mercedes κατέκτησε εξίσου τον τίτλο, όσο τον χάσαμε κι εμείς. Σε ορισμένους αγώνες ήμασταν πολύ κοντά τους, σε κάποιους μάλιστα ακόμη και μπροστά από αυτούς. Όμως κάποιες άλλες ημέρες κυριάρχησαν εκείνοι. Εφτασε συχνά στα αφτιά μου, ότι είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο. Δεν συμφωνώ με αυτό. Ειδικότερα στο τέλος της σεζόν μας έλειπε ταχύτητα».

Όμως και ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Μαουρίτσι Αριβαμπένε, μοιράζεται την ίδια άποψη με τον Φέτελ. Ο Ιταλός δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «μετά τη Μόντσα δεν ήμασταν πλέον μπροστά μαζί τους. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε. Δεν κατηγορούμε κανέναν για υπεύθυνο. Νικάμε και χάνουμε όλοι μαζί».

Ο Αριβαμπένε αναφέρθηκε επίσης στην ένταξη του Λεκλέρκ από το 2019 στη Ferrari και στις σχέσεις μεταξύ του Φέτελ και του νεαρού Μονεγάσκου. Ο διευθυντής της Scuderia δήλωσε, ότι «φυσικά είναι ο άλλος οδηγός της ίδιας ομάδας πάντα ο Νούμερο Ένα αντίπαλος. Πιστεύω όμως, ότι ο Σεμπάστιαν θα είναι ο πρώτος, που θα προθυμοποιηθεί να τον βοηθήσει, να αναδειχθεί κάποια ημέρα Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Προηγουμένως όμως θα ήθελα, να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Σεμπάστιαν, το αξίζει όπως και η Ferrari».

Για τον Λεκλέρκ είπε ο Αριβαμπένε, ότι «είναι ακόμη νέος και πρέπει να συλλέξει εμπειρίες. Ειδικά το να οδηγείς για τη Ferrari δεν είναι απλό, γιατί εκπροσωπείς μία κορυφαία ομάδα της Formula 1. Πρέπει να μάθει και δική μου δουλειά είναι, να κρατήσω την πίεση όσο γίνεται πιο μακριά από αυτόν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!