Ανέλπιστη νίκη Χάμιλτον στην Βραζιλία

Γιώργος Βαρίνος
Ανέλπιστη νίκη Χάμιλτον στην Βραζιλία
Μεγάλη νίκη του Χάμιλτον από δώρο του Οκόν καθώς σε ντουμπλάρισμα με τον Φερστάπεν, χτύπησε τον Ολλανδό -που τελικά τερμάτισε 2ος- καθώς βρισκόταν πρώτος. Στην 3η θέση ο πάντα σταθερός Κίμι Ράικονεν.

Ένα αγώνας που είχε σασπένς και μεγάλες μάχες.

Από την αρχή φάνηκε πως η Red Bull είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Με τον Φερστάπεν να περνά στην πρώτη στροφή τον Ράικονεν (και ενώ τον πέρασε μετά ο Φινλανδός) τελικά ο ρυθμός του Μαξ ήταν τόσο καλός που πέρασε το μονοθέσιο της Ferrari μέσα σε λίγους γύρους.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Eνώ ο Χάμιλτον άρχισε να κάνει διαφορά, ο Μπότας άρχισε να κρατά τους Φέτελ, Φερστάπεν και Ράικονεν πίσω του. Πιο πίσω ο Λεκλέρκ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση με τον Ρικιάρντο να έρχεται με προϋποθέσεις.

Ο Φερστάπεν έδειχνε πως ήταν πολύ δυνατόν και δεν άργησε να πλησιάσει τον Φέτελ και τελικά να τον περάσει με σχετική ευκολία καθώς έδειχνε πως δεν έχει βρει την γνωστή του ταχύτητα. Αμέσως τον έφτασε και ο Ράικονεν. Ο Φέτελ δεν μπορούσε να φέρει τα ελαστικά του σε θερμοκρασία λειτουργίας και έτσι πήρε εντολή να αφήσει τον Κίμι να τον περάσει...

Με τον Φερστάπεν να καλπάζει χρειάστηκε μόλις μερικούς γύρους να περάσει και τον Μπότας.

Με την αναγκαστική αλλαγή ελαστικών η τράπουλα ανακατεύτηκε. Οι δύο Red Bull δεν άλλαξαν ελαστικά μαζί με τις Mercedes και τις Ferrari και βρέθηκαν στις δυό πρώτες θέσεις. Η διαφορά που είχε φτιάξει ο Χάμιλτον παρά την αλλαγή ελαστικών έδειχνε πως εξατμιζόταν. Έτσι μετά την αλλαγή ελαστικών και του Φερστάπεν, ο Ολλανδός βγήκε πίσω από τον Χάμιλτον. Μέσα σε λίγους γύρους ο Ολλανδός, ροκάνισε την διαφορά πέρασε εύκολα τον Χάμιλτον και μόνος πρώτος, βάλθηκε να κάνει διαφορά!

Πίσω οι Μπότας και Φέτελ έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ελαστικά τους και έτσι μπήκαν για δεύτερη φορά για αλλαγή ελαστικών, χάνοντας κάθε επαφή με την κορυφή. Ο Ρικιάρντο μετά την αλλαγή του, βάλθηκε να πλησιάζει σιγά σιγά τον Ράικονεν. Εμπρός ο αγώνας έδειχνε πως είχε κριθεί. Ο Φερστάπεν ήταν πολύ γρήγορος και άνοιγε την διαφορά από τον Χάμιλτον, όταν... μπροστά του βρέθηκε ο Οκόν, που ήταν έναν γύρο πίσω. Οι μπλέ σημαίες κυμάτιζαν αλλά ο Οκόν... θεώρησε σκόπιμο να μην αφήσει τον Φερστάπεν να περάσει... Τα μονοθέσια ακούμπησαν και έκαναν και τα δύο τε-τα-κέ!!! Ο Οκόν στη συνέχεια τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα stop & go αλλά η ζημιά είχε γίνει...

Και ξαφνικά ο αγώνας πήρε πάλι φωτιά. Ο Φερστάπεν φλίπαρε από την ανεξήγητη ενέργεια του Οκόν... (είναι οδηγός της Mercedes...) από τα pits του φώναζαν να ηρεμήσει, να βάλει το κεφάλι κάτω και να προασπαθήσει πάλι να περάσει τον Χάμιλτον παρά τα 5 δευτερόλεπτα που ήταν πίσω του.

Οι τελευταίοι 5 γύροι ήταν δραματικοί. Ο Φερτάπεν προσπάθησε τρομερά αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον που και σε αυτόν τον αγώνα δεν είχε την απόλυτη ταχύτητα αλλά ήταν πάλι αλάνθαστος. Τελικός νικητής ο Χάμιλτον, με 2ο τον καταπληκτικό αλλά άτυχο Μαξ Φερστάπεν και 3ο τον πάντα σταθερό Κίμι Ράικονεν.

Εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!