ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Kαμία ποινή για τον Χάμιλτον, πρόστιμο για τον Φέτελ

Kαμία ποινή για τον Χάμιλτον, πρόστιμο για τον Φέτελ

Kαμία ποινή για τον Χάμιλτον, πρόστιμο για τον Φέτελ

Οι αγωνοδίκες δεν θεώρησαν αναγκαίο να εξετάσουν το περιστατικό μεταξύ του Σιρότκιν και του Χάμιλτον, ενώ αντίθετα ο Φέτελ τιμωρήθηκε με 25.000 ευρώ πρόστιμο για τις αντιδράσεις του.

Αγωνιστικό συμβάν χαρακτηρίστηκε το περιστατικό μεταξύ του Σεργκέι Σιρότκιν και του Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Βραζιλίας και έτσι ο Βρετανός θα ξεκινήσει κανονικά από την pole position στον αγώνα. Στην απαλλαγή του οδηγού της Mercedes βοήθησε με τις δηλώσεις του ο ίδιος ο Σιρότκιν, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Λιούις είναι ένας πρωταθλητής και δεν με εμπόδισε».

Σχετικά φτηνά τη γλίτωσε όμως και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός βιαζόταν κατά τη ζύγιση της Ferrari του, παρέσυρε μία κορίνα, παρολίγον να πατήσει έναν βοηθό, δεν έσβησε τον κινητήρα του μονοθεσίου του και τελικά κατέστρεψε τη ζυγαριά με την αντικανονική και νευρική συμπεριφορά του. Με βάση όλα αυτά, θα πρέπει να νιώθει τυχερός που του επιβλήθηκε «μόνον» πρόστιμο 25.000 ευρώ. Ο οδηγός της Ferrari ήθελε να προλάβει την επερχόμενη βροχή στο Q2 και προσπάθησε να κάνει έναν γρήγορο γύρο με ελαστικά Supersoft, όταν ενημερώθηκε ότι η πίστα θα παραμείνει για μερικά λεπτά ακόμη στεγνή. Εκείνη τη στιγμή τον κάλεσαν όμως για ζύγισμα του αυτοκινήτου και μάλλον έχασε την ψυχραιμία του. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως και έτσι δεν πρόκειται να έχουμε κάποια αλλαγή οδηγών στην πρώτη γραμμή εκκίνησης.