O Xάμιλτον δεν αποκλείει μία μεταγραφή στη Ferrari

Gazzetta team
O Xάμιλτον δεν αποκλείει μία μεταγραφή στη Ferrari
Ο Βρετανός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας αλλαγής στρατοπέδου από τη Mercedes στη Ferrari, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποτέ μη λες ποτέ».

Το 2016 είχε βρεθεί ο Λιούις Χάμιλτον με το ένα πόδι εκτός Mercedes, καθώς πίστευε ότι οι Γερμανοί ευνοούσαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ εις βάρος του. Τότε είχε μείνει στην ομάδα μετά από πολλές και έντονες συζητήσεις με τον Νίκι Λάουντα, ο οποίος τον έπεισε προσφέροντάς του –μεταξύ άλλων- ένα πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ο Χάμιλτον έχει τονίσει επανειλημμένα, ότι νιώθει καλά στη Mercedes και δεν σκέφτεται κάποια αλλαγή, γεγονός είναι όμως ότι το 2020 λήγει τόσο το δικό του συμβόλαιο, όσο και του Φέτελ με τη Ferrari, οπότε θα είναι και οι δύο οδηγοί διαθέσιμοι στην ελεύθερη αγορά.

Για τον Χάμιλτον θα αποτελούσε πραγματική πρόκληση μία μεταγραφή στη Scuderia, γιατί θα είχε την ευκαιρία -σε περίπτωση κατάκτησης του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1- να γίνει ο μοναδικός οδηγός εκτός του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο με περισσότερες από δύο ομάδες. Ο Φάντζιο το έχει πετύχει αυτό με τις Alfa Romeo, Maserati, Mercedes και Ferrari.

Ένα δεύτερο κίνητρο, έχει να κάνει με το είδωλο του 33χρονου Βρετανού, τον Άιρτον Σένα. Ο Βραζιλιάνος επιθυμούσε να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Ferrari, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το 1994 στην Ίμολα και ο Χάμιλτον είχε εκμυστηρευθεί σε ανύποπτο χρόνο σε φίλο του, ότι θα ήθελε να συνεχίσει, αυτό που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο Άιρτον.

Νέα τροφή σε τέτοια σενάρια έδωσε και η συνέντευξη του Λιούις στο περιοδικό Autosprint, το οποίο μάλιστα τον έντυσε και με τη φόρμα της Ferrari. Εκεί αναφέρθηκε ο Χάμιλτον στο ενδεχόμενο μίας μεταγραφής του στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το φανταστώ, να οδηγήσω κάπου αλλού. Η Mercedes είναι η οικογένειά μου, έχω μεγαλώσει μαζί της. Όμως και με τη McLaren ίσχυε το ίδιο. Γνώριζα ωστόσο, ότι θα αλλάξω ομάδα και ήθελα να δείξω σε όλους, ότι μπορώ να νικήσω και με ένα άλλο team. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να πάω σε κάποια άλλη ομάδα και να νικήσω με αυτούς, όμως ποτέ μη λες ποτέ».

Μία δήλωση, που οδήγησε το ιταλικό περιοδικό στην απόφαση να ντύσει από τώρα –και μάλλον υπερβολικά βιαστικά- τον Χάμιλτον στα κόκκινα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!