O «δουλευταράς» Μικ Σουμάχερ και ο «παράτολμος» Μαξ Φερστάπεν

Gazzetta team
O «δουλευταράς» Μικ Σουμάχερ και ο «παράτολμος» Μαξ Φερστάπεν
Ο πρώην διευθυντής των δύο νεαρών οδηγών, Φριτς βαν Αμερσφοορτ, συγκρίνει τον γιο του «Σούμι» με τον «Μad Max» και τονίζει, ότι πρόκειται για ανόμοιους χαρακτήρες.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο Μικ Σουμάχερ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3 και οι ειδικοί προβλέπουν, ότι θα τον δούμε σύντομα και στη Formula 1, αφού περάσει προηγουμένως το 2019 από το πρωτάθλημα της Formula 2 και αποδείξει και εκεί τις δυνατότητές του.

Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του 19χρονου οδηγού, επειδή μαθαίνει γρήγορα. «Η εξέλιξή του ήταν σπουδαία. Απέδειξε αυτή τη χρονιά, ότι θα γίνει ένας πραγματικά μεγάλος οδηγός», ανέφερε ο Φριτς βαν Αμερσφοορτ στον τηλεοπτικό σταθμό «Sport 1». Ο Ολλανδός έχει ιδίαν άποψη, γιατί ήταν το 2015 διευθυντής της ομάδας της Formula 4, με την οποία είχε τρέξει ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ διετέλεσε –μεταξύ άλλων- και διευθυντής των Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρκ στη Formula 3.

O Μικ Σουμάχερ δεν έδειξε αμέσως, ότι θα εξελισσόταν τόσο ραγδαία, ωστόσο είχε μεγάλη διάθεση, να μαθαίνει και να βελτιώνεται, σε αντίθεση με πολλούς άλλους οδηγούς αγώνων, «που πιστεύουν, ότι όλα γίνονται από μόνα τους», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο βαν Αμερσφοορτ, που προχώρησε σε μία σύγκριση του 19χρονου Γερμανού με τον 21χρονο Μαξ Φερστάπεν.

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή τους, «δεν έχω δει ποτέ μου, έναν τόσο παράτολμο οδηγό όπως τον Μαξ. Αυτό μπορεί βεβαίως να γυρίσει ανάποδα και να γίνει μπούμερανγκ, όπως έχουμε διαπιστώσει ήδη αρκετές φορές». Αντίθετα, ο Λεκλέρκ σκέπτεται πιο πολύ, αν και είναι πολύ γρήγορος, γι αυτό και ο βαν Αμερσφοορτ πιστεύει, ότι «η Ferrari έκανε τη σωστή επιλογή».

Για τον Μικ, τονίζει ο ιδιοκτήτης της ομάδας Van Amersfoort Racing, ότι είναι πολύ δουλευταράς και συμπληρώνει τα εξής: «Δεν είναι τόσο τρελός, όπως ο Μαξ. Ο Μικ χρησιμοποιεί το κεφάλι του. Η δύναμή του είναι, ότι θέλει να κερδίζει αγώνες και με το μυαλό του και θα το κάνει».

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, ο νεαρός Σουμάχερ δεν βοηθήθηκε τόσο πολύ όσο ο Μαξ Φερστάπεν στο ξεκίνημά του. «Ο Μαξ είχε μία τεράστια υποστήριξη από τον πατέρα του. Αυτό δεν το είχε, δυστυχώς, ο Μικ. Γι αυτό και χρειάστηκε, να μάθει πολλά πράγματα ο ίδιος από μόνος του. Αυτό τον έκανε δυνατότερο», υπογράμμισε ο βαν Αμερσφοορτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!