Προστ: «Δύσκολο να συγκρίνεις παλιούς με νέους πρωταθλητές στην F1»

Πέτρος Σηφαλάκης
Προστ: «Δύσκολο να συγκρίνεις παλιούς με νέους πρωταθλητές στην F1»
Οι διαφορές στις «γενιές» των πιλότων είναι μεγάλη και δεν μπορείς να συγκρίνεις ευθέως τους παλιούς, με τους νέους, λέει ο Αλέν Προστ.

Την άποψή του για τον Χάμιλτον, τον Φέτελ και τη σημερινή εικόνα του πρωταθλήματος της F1 εξέφρασε ο Αλέν Προστ, που έχει κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα οδηγών στην καριέρα του. Ο Προστ, ξεκίνησε μιλώντας για τους δύο διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος, λέγοντας:

«Αυτό το χρόνο έλεγα πάντα ότι αν είσαι ο Λιούις ή ο Σεμπάστιαν, δεν μπορείς να έχεις πρόβλημα κινήτρου. Ήταν και οι δύο τέσσερις φορές πρωταθλητές, ήξερες ότι θα δεις μια μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα φτάσει πρώτος τις πέντε. Μετά από αυτό το θέμα γίνεται προσωπικό. Ο στόχος είναι οι επτά φορές, έτσι;

Πιστεύω πως ο στόχος τους είναι να γίνουν άλλη μια φορά πρωταθλητές και να δουν τι θα γίνει τον επόμενο χρόνο. Είναι το πρώτο βήμα. Όταν είσαι στα πέντε, σκέφτεσαι για τα έξι, όχι για τα επτά ή τα οκτώ. Όμως είναι δύσκολο να συγκρίνεις γενιές. Παλαιότερα ήταν πολύ δυσκολότερο να πάρεις πολλά πρωταθλήματα. Το μεγαλύτερο θέμα ήταν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων και βέβαια, η αξιοπιστία, η οποία έχει σταθεροποιηθεί πολύ περισσότερο σήμερα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!