Xάμιλτον: «Με βοήθησε ο Χριστός, να νικήσω στο Χόκενχαϊμ»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Με βοήθησε ο Χριστός, να νικήσω στο Χόκενχαϊμ»
Ο Βρετανός αποκάλυψε, ότι πριν τον αγώνα στο Χόκενχαϊμ προσευχήθηκε και ότι ένιωσε μία ανώτερη δύναμη να τον σπρώχνει προς τη νίκη, που τον βοήθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Είναι πλέον κοινή παραδοχή, ότι ο κομβικότερος αγώνας της εφετινής χρονιάς ήταν στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας. Αρχικά έπιασε βροχή και ακολούθως έχασε ο Φέτελ τον έλεγχο της Ferrari του, ενώ βρισκόταν επικεφαλής, βγήκε εκτός πίστας και εγκατέλειψε. Ετσι έδωσε την ευκαιρία στον Χάμιλτον να νικήσει μέσα στην έδρα του Γερμανού και να εξαπολύσει μία αντεπίθεση διαρκείας, η οποία του απέφερε τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1.

Ο Βρετανός υποστήριξε τώρα, ότι η νίκη στο Χόκενχαϊμ δεν ήρθε από μόνη της, αλλά οφείλεται σε μία ανώτερη δύναμη. «Οπωσδήποτε με βοήθησε ο Ιησούς», ανέφερε ο Χάμιλτον, τον οποίο σφύριξε άγρια το γερμανικό κοινό πριν τον αγώνα, οπότε ζήτησε βοήθεια από τον Θεό. Τόνισε πάντως, ότι «δεν προσεύχομαι, για να νικήσω. Προσεύχομαι για να έχω τύχη. Προσεύχομαι πάντα, να είμαι σε θέση, ώστε να μπορώ να αξιοποιήσω πλήρως όλες τις δυνατότητές μου. Μερικές φορές δεν το επιτρέπουν οι καταστάσεις, να πετύχεις μία σπουδαία απόδοση. Όμως αυτό ακριβώς επιδίωκα».

Ο 33χρονος οδηγός της Mercedes αποκάλυψε, ότι οι αποδοκιμασίες και τα σφυρίγματα από τις εξέδρες, τον είχαν πειράξει και ότι τον έκαναν να αισθανθεί «μεγάλη αρνητικότητα», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Για εμένα ήταν σαν τον διάβολο. Όμως ήθελα να μετατρέψω αυτό το σκοτάδι, τις αποδοκιμασίες, σε κάτι διαφορετικό». Γι αυτό προσευχήθηκε και πιστεύει, ότι εισακούσθηκε, αφού βίωσε μετά τον αγώνα κάτι μοναδικό. «Σε εμένα έλαμπε μετά τον αγώνα ο ήλιος, αν και στην πραγματικότητα έβρεχε. Τρελό! Ήταν βιβλικό. Αν γνωρίζατε, τι είχα πει στην προσευχή μου… Ωστόσο, δεν είχα προσευχηθεί για βροχή προς το τέλος του αγώνα. Ήταν σχεδόν, σαν να είχα προσευχηθεί για κάποιο σημάδι. Ήταν πραγματικά απίστευτο και βοήθησε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!