Ποινή τριών θέσεων στον Φέτελ - Ο Χάμιλτον ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον τίτλο!

Δημήτρης Γράτσος
Ποινή τριών θέσεων στον Φέτελ - Ο Χάμιλτον ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον τίτλο!
Μετά την κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον στα FP1 και FP2 του Όστιν και την ποινή τριών θέσεων, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Τριπλό το «κακό» για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς είδε τον Λιούις Χάμιλτον να κυριαρχεί στα πρώτα και δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι των Η.Π.Α. και κυρίως τον ίδιο να τιμωρείται με ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα, καθώς δεν μείωσε την ταχύτητα του σε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση με την οποία οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Φέτελ, ίσως κρίνει οριστικά και την υπόθεση «τίτλος» για φέτος, καθώς ο Χάμιλτον αν κατακτήσει 8 περισσότερους βαθμούς από τον Γερμανό οδηγό της Ferrari, στο αυριανό Γκραν Πρι στην πίστα του Όστιν, εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για την ιστορία, ο Σεμπάστιαν Φέτελ «πλήρωσε» την επιλογή του να αγνοήσει τις κόκκινες σημαίες των κριτών, μετά την έξοδο του Σαρλ Λεκλέρκ από την πίστα. Μπορεί να μην συνέβη κάτι σοβαρό, ωστόσο η πίστα γέμισε με χαλίκια και η διακοπή της διαδικασίας ήταν επιβεβλημένη για να καθαριστεί.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω «παράβαση» του Φέτελ θεωρείται «εξαιρετικά σοβαρή» από τους κριτές, καθώς αντίστοιχη ποινή είχαν επιβάλλει και στην περίπτωση του Εστεμπάν Οκόν, όταν και εκείνος αγνόησε τις κόκκινες σημαίες στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!