«Σκαλοπάτι» για τις γυναίκες στην F1 μέσω νέας κατηγορίας

Πέτρος Σηφαλάκης
«Σκαλοπάτι» για τις γυναίκες στην F1 μέσω νέας κατηγορίας
W Series, θα ονομάζεται η νέα κατηγορία η οποία θα αποτελείται μόνον από γυναίκες οδηγούς και θα τους δίνει την ευκαιρία να «σκαρφαλώσουν» ακόμη και στην κορυφαία Formula 1.

Υπάρχουν πολλές ταλαντούχες γυναίκες οδηγοί αγώνων και φυσικά, έχουν θέση στη Formula 1, αν είναι ανταγωνιστικές στους χρόνους τους και τις ικανότητές τους. Για την καλύτερη ανάδειξή τους λοιπόν, δημιουργείται μια νέα κατηγορία αγωνιστικών μονοθεσίων με το όνομα W Series. Η νικήτρια του πρωταθλήματος θα παίρνει χρηματικό έπαθλο 500.000 δολάρια, ώστε να βοηθηθεί για το επόμενό της βήμα στην αγωνιστική της καριέρα και ίσως, να ανέβει μέχρι και τη Formula 1.

Οι γυναίκες που θα θελήσουν να πάρουν μέρος δεν θα χρειάζεται να έχουν κάποιο χορηγό, παρά μόνον πολύ ταλέντο. Θα υπάρχει κριτική επιτροπή που θα διαλέγει τις καλύτερες και ανάμεσα στους κριτές θα βρίσκεται και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Μάιο του 2019 και συνολικά, η σεζόν θα αποτελείται από έξι αγώνες των τριάντα λεπτών, ενώ τα μονοθέσια, θα είναι προδιαγραφών Formula 3. Σύμφωνα με τον Κούλθαρντ, οι γυναίκες οδηγοί αγώνων κορυφαίου επιπέδου υπολείπονται μόνο στην εύρεση κάποιου χορηγού και όχι ταλέντου και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκε η W Series.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!