Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στην Ιαπωνία

Γιώργος Βαρίνος
Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στην Ιαπωνία
Κυριαρχία των Mercedes στην Ιαπωνία. Ο Χάμιλτον νικά και φτάνει τις 71 νίκες. Στην 2η θέση ο Βάλτερι Μπότας, 3ος ο Φερστάπεν. Λάθος του Φέτελ πάνω στον Φερστάπεν τον έριξε τελικά στην 6η θέση.

Ο Χάμιλτον πλησιάζει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος καθώς κερδίζει εύκολα στην Ιαπωνία. Στην αρχή του αγώνα είχαμε μια επαφή μεταξύ του Ράικονεν και του Φερστάπεν και ο Μαξ πήρε γι αυτό 5 δευτερόλεπτα ποινή. Στον επόμενο γύρο ο Φέτελ, που είχε είχε ανέβει ήδη στην τέταρτη θέση και είχε φτάσει πίσω από τον Φερστάπεν έκανε μια αισιόδοξη προσπάθεια να περάσει τον Ολλανδό, όμως δεν του βγήκε και έπεσε μετά από ένα τετ α κε 19ος. Από εκεί και πέρα ο αγώνας έγινε διαδικαστικός.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Χάμιλτον εξαφανίστηκε εμπρός, ο Μπότας έκανε άμυνα στις επιθέσεις του Φερστάπεν και η Ferrari απογοήτευσε. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα καταγράφεται η εξαιρετική επίδοση του Ρικιάρντο, που ξεκίνησε από τη 15η θέση, για να τερματίσει τελικά τέταρτος, αλλά και η εγκατάλειψη του Λεκλέρκ από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Χάμιλτον έφτασε τις 71 νίκες και φαντάζει ως ακατανίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. O Bρετανός αύξησε πλέον τη διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στους 67 βαθμούς και ενώ απομένουν μόλις 4 αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, οπότε Ferrari και Φέτελ χρειάζονται περισσότερο από ένα θαύμα, για να τον ανατρέψουν. Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο Χάμιλτον πέτυχε στην Ιαπωνία την 50η νίκη του με τα χρώματα της Mercedes, με την οποία ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του για άλλα δύο χρόνια.

Αυτή είναι η τελικά κατάταξη του αγώνα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!