H Ferrari πενθεί τον ιστορικό ιερέα της Μόντενα

Γιώργος Βαρίνος
H Ferrari πενθεί τον ιστορικό ιερέα της Μόντενα
Η ομάδα της Ferrari εκφράζει με ένα συγκινητικό Tweet τη λύπη της για τον θάνατο του πρώην ιερέα της Μόντενα, Σέρτζιο Μαντοβάνι, που αποχώρησε από τα εγκόσμια σε ηλικία 92 ετών.

Η Ferrari πενθεί τον χαμό ενός από τους γνωστότερους οπαδούς της. Ο πρώην ιερέας της ενορίας της Μόντενα, Σέρτζιο Μαντοβάνι, πέθανε σε ηλικία 92 ετών και ενώ είχε συνδέσει το όνομά του με τη Scuderia. Η Ferrari χαρακτήρισε τον Ιταλό ιερωμένο σε μήνυμά της στο Twitter ως «ιστορικό οπαδό», καθώς ο Μαντοβάνι διατηρούσε στενές σχέσεις με πολλούς συνεργάτες της εταιρείας, αλλά και με κάποιους οδηγούς της Scuderia στη Formula 1.

O δήμαρχος της Μόντενα δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘’ANSA’’ για τον θάνατο του 92χρονου ιερέα τα εξής: «Τον επισκέφθηκα τις προηγούμενες ημέρες και δυστυχώς διαπίστωσα, ότι δεν είχε πλέον βενζίνη η μηχανή του».

Πολλοί φίλοι της Formula 1 θα θυμούνται τον Μαντοβάνι από την λειτουργία που είχε κάνει το 2014 για τα 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Σένα και του Ρατσενμπέργκερ το 1994 στην Ίμολα.

Δεν πρέπει πάντως να μπερδεύουμε τον Μαντοβάνι με έναν άλλον ιερωμένο, τον Αλμπέρτο Μπερναρντόνι, που έγινε γνωστός, επειδή χτυπούσε επί χρόνια τις καμπάνες στο Μαρανέλο, κάθε φορά που νικούσε η Ferrari σε ένα Γκραν Πρι της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!