«Άνετη» pole position για τον Μπότας στη Ρωσία

Πέτρος Σηφαλάκης
«Άνετη» pole position για τον Μπότας στη Ρωσία
Χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό, ο Βαλτέρι Μπότας κατάφερε να πάρει την pole position στη Ρωσία και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα, που θα τον βοηθήσει!

Στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα της Ρωσίας, οι δύο Mercedes ουσιαστικά «έπαιζαν» μόνες τους καθώς οι δύο Ferrari ήταν τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο πίσω τους, με όποιο τύπο ελαστικών κι αν δοκίμασαν (hypersoft, ultrasoft). Στο Q3, ο Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε πολύ καλά, έθεσε έναν γρήγορο χρόνο, όμως ο Βαλτέρι Μπότας σύντομα τον πέρασε. Έκτοτε, δεν απειλήθηκε ξανά, μέχρι και το τέλος όπου ο Βρετανός teammate του θα επιχειρούσε τον τελευταίο του γύρο. Σε αυτόν ωστόσο, ο Λιούις Χάμιλτον είχε μια έξοδο που του κόστισε 1,7 δευτερόλεπτα και δεν κατάφερε καν να πλησιάσει στο χρόνο της pole position, οπότε εκείνη την ώρα, αυτόματα ο Μπότας στέφθηκε... poleman!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Από την άλλη, οι δύο Ferrari είχαν τη δική τους μονομαχία, πίσω στην τρίτη και την τέταρτη θέση. Τελικά, επικράτησε ο Φέτελ έναντι του Ράικονεν και στην πέμπτη θέση, βρέθηκε ο Μάγκνουσεν που είχε δείξει πολύ δυνατός από το Q1 κιόλας. Οκόν και Λεκλέρκ ακολούθησαν στην έκτη και έβδομη θέση, Πέρεθ και Γκροζάν για την όγδοη και την ένατη, ενώ ο Έρικσον είναι στη δέκατη. Οι δύο Red Bull, αποφάσισαν να μην βγουν καν να τρέξουν στο Q2, επειδή ούτως ή άλλως θα έμεναν πίσω λόγω των ποινών για τον κινητήρα τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκασλί, ενώ οι δύο Renault δεν βγήκαν επίσης στο Q2 επειδή ήθελαν να ξεκινήσουν από αυτές τις θέσεις με ελεύθερη επιλογή ελαστικών, πίσω από έξι βασικούς τους αντιπάλους που θα εκκινήσουν με χρησιμοποιημένα hypersoft. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!