Ο μάνατζερ του Ράικονεν αποκαλύπτει γιατί ο Κίμι πήγε στην Sauber!

Ο μάνατζερ του Ράικονεν αποκαλύπτει γιατί ο Κίμι πήγε στην Sauber!

Ο μάνατζερ του Ράικονεν αποκαλύπτει γιατί ο Κίμι πήγε στην Sauber!

Ο Φινλανδός αποχωρεί από την Ferrari στο τέλος της σεζόν, ωστόσο θα παραμείνει στη F1 για τα επόμενα 2 χρόνια, με τα χρώματα της Sauber.

Μπορεί ο Κίμι Ράικονεν να βαδίζει αισίως στο 39ο έτος της ηλικίας του και μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης του από τη Ferrari, πολλοί να θεώρησαν σίγουρο ότι θα σταματήσει να τρέχει, ο ίδιος ο Φινλανδός όμως είχε διαφορετική άποψη και αποφάσισε να συνεχίσει με την Alfa Romeo Sauber για τα επόμενα 2 χρόνια.
 
Ποιος όμως ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Κίμι επέλεξε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο; Την απάντηση κλήθηκε να δώσει ο μάνατζερ του, Στιβ Ρόμπερτσον:
 
«Ο Κίμι θέλει να οδηγεί μονοθέσιο της F1, είναι κάτι που λατρεύει να κάνει. Κάποιοι ξαφνιάστηκαν καθώς μετά από τόσα χρόνια στη Ferrari, οι περισσότεροι περίμεναν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, να αράξει στο γιοτ του και απλά να απολαύσει το υπόλοιπο της ζωής του. Αλλά απολαμβάνει το να οδηγεί μονοθέσια της Formula 1, είναι κάτι που τον εξιτάρει. Λατρεύει να βρίσκεται στο όριο. Αν δεν οδηγεί μονοθέσια, κάνει motocross. Όταν λοιπόν ήξερε πως δεν θα έμενε στη Ferrari, ήθελε να βρει μία άλλη συμφωνία. 
 
Δείτε όμως και την κατάσταση στη Sauber. Έχουν πλέον οικονομική στήριξη. Πριν από δύο χρόνια, θα πήγαινε εκεί με την ομάδα στην κατάσταση που ήταν; Πρώτον δεν θα είχαν τα χρήματα να τον πληρώσουν και δεύτερον, ήταν ένα καράβι που βυθιζόταν. Τώρα, προσέλαβαν τον Κίμι, έναν οδηγό πρώτης γραμμής, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή κι αυτό δείχνει τις προθέσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτσον.
 
Για να συμπληρώσει σχετικά με το πως θα νιώθει ο Ράικονεν χωρίς να διεκδικεί πλέον νίκες, pole positions και βάθρα:
 
«Δε νομίζω πως θα έχει πρόβλημα. Γιατί άλλωστε θα δουλέψει με την ομάδα προσπαθώντας να βελτιώσει τα πράγματα. Είναι ρεαλιστής σχετικά με το τι μπορεί να περιμένει. Και δεν κάνει κάτι με το ζόρι, το κάνει επειδή νιώθει πως μπορεί να τους βοηθήσει».