O Λεκλέρκ δεύτερος νεότερος οδηγός όλων των εποχών για τη Ferrari

Gazzetta team
O Λεκλέρκ δεύτερος νεότερος οδηγός όλων των εποχών για τη Ferrari
Ο Moνεγάσκος αποτελεί εξαίρεση, καθώς η Ferrari δε συνηθίζει να βασίζεται σε νέους οδηγούς, μάλιστα οι τρεις τελευταίοι που προσέλαβε, ήταν ήδη φτασμένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η Ferrari είναι το όνειρο κάθε οδηγού αγώνων. Η Scuderia αποτελεί την ιστορικότερη και δημοφιλέστερη ομάδα της Formula 1, οπότε έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να εντάσσει στο δυναμικό της, όποιον οδηγό θεωρεί καλύτερο. Γι αυτό και προτιμά κυρίως έμπειρα και μεγάλα ονόματα αντί άπειρων πιλότων υψηλού ρίσκου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι τρεις τελευταίοι οδηγοί που μεταγράφηκαν στην ιταλική ομάδα ήταν όλοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Formula 1, καθώς πρόκειται για τον Αλόνσο, τον Ραϊκόνεν και τον Φέτελ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει η καριέρα του Λεκλέρκ στην κόκκινη ομάδα του χρόνου με το Γκραν Πρι Αυστραλίας, οπότε θα είναι ο Μονεγάσκος μόλις 21 ετών και 152 ημερών και θα έχει τρέξει σε 21 αγώνες της Formula 1. Η τελευταία φορά που είχε πάει στη Ferrari ένας οδηγός με τόσο σύντομη εμπειρία από τη Formula 1, ήταν το 1991 με τον Τζιάνι Μορμπιντέλι, ο οποίος προερχόταν από τη Minardi και είχε λάβει μέρος σε 18 Γκραν Πρι. Ωστόσο, ο Ιταλός δεν είχε ξεκινήσει τότε τη σεζόν, αλλά αντικατέστησε στο φινάλε στο Γκραν Πρι Αυστραλίας τον Αλέν Προστ. Από τότε, μεταγράφηκαν στη Scuderia 14 νέοι οδηγοί με μέση εμπειρία 83 αγώνων ο καθένας στη Formula 1.

O τελευταίος οδηγός, που προσελήφθη κανονικά στη Ferrari έχοντας στο ενεργητικό του λιγότερα Γκραν Πρι από τον Λεκλέρκ, ήταν ο Στέφαν Γιόχανσον το 1986 με 13 αγώνες για λογαριασμό των Tyrell, Spirit και Toleman.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ αποτελεί ταυτόχρονα και τον δεύτερο ηλικιακά νεότερο οδηγό στην ιστορία της Ferrari στη Formula 1. Μόνον ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ ήταν δύο χρόνια νεότερος από τον Μονεγάσκο της Alfa Romeo - Sauber, όταν έκανε το 1961 το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Scuderia στο Γκραν Πρι Ιταλίας. Τότε όμως συμμετείχε η Ferrari στο Γκραν Πρι «στην έδρα της» με έως έξι αυτοκίνητα, ώστε να δοκιμάζει και νέα ταλέντα.

Ακολουθεί η λίστα με τους ηλικιακά νεότερους οδηγούς όλων των εποχών στη Ferrari. Όταν ξεκινήσει με το καλό και ο Σαρλ Λεκλέρκ θα πλασαριστεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

-Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Ιταλία 1961, ηλικία 19 ετών, 6 μηνών και 27 ημερών
-Τζάκι Ιξ, Νότια Αφρική 1968, 23 ετών ακριβώς
-Μάικ Χόθορν, Αργεντινή 1953, 23 ετών, 9 μηνών και 8 ημερών
-Κρις Άμον, Μονακό 1967, 23 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών
-Τζιάνι Μορμπιντέλι, Αυστραλία 1991, 23 ετών, 9 μηνών και 21 ημερών
-Πίτερ Κόλινς, Αργεντινή 1956, 24 ετών, 8 μηνών και 9 ημερών
-Τσέζαρε Περντίσα, Αργεντινή 1957, 24 ετών, 2 μηνών και 23 ημερών
-Γιουτζένιο Καστελότι, Ολλανδία 1955, 24 ετών, 8 μηνών και 9 ημερών
-Πέδρο Ροντρίγκεζ, Μεξικό 1964, 24 ετών, 9 μηνών και 7 ημερών
-Φελίπε Μάσα, Μπαχρέιν 2006, 24 ετών, 10 μηνών και 15 ημερών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!