Φέτελ: «Δεν μας βοηθά η 3η θέση»

Gazzetta team
Φέτελ: «Δεν μας βοηθά η 3η θέση»
Ο οδηγός της Ferrari δήλωσε απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του και άσκησε έμμεσα κριτική για την επιλογή των Ultrasoft ελαστικών, που του στέρησαν κάθε προοπτική νίκης.

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά το τέλος του Γκραν Πρι Σιγκαπούρης, όπου διέψευσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει μετά τις καλές του επιδόσεις στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο Γερμανός παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον Ντέιβιντ Κούλθαρ, ότι δεν ήταν συνολικά αρκετά γρήγορος στον αγώνα και τόνισε: «Αρχικά θέλησα να ξεκινήσω επιθετικά και τα κατάφερα, όμως δεν είχα την ανάλογη συνέχεια».

Ο οδηγός της Ferrari επεσήμανε επίσης έμμεσα τη λανθασμένη επιλογή ελαστικών, εξαιτίας της οποίας έκανε νέο ρεκόρ διανυθείσας απόστασης με Ultrasoft ελαστικά, καλύπτοντας με αυτά 220 χιλιόμετρα και μάλιστα στο τέλος χαρακτηριστικά αργά. Όπως τόνισε, «είχα άλλα ελαστικά από τους ανταγωνιστές μου. Προσπάθησα να τερματίσω με αυτά, γιατί δεν προβλεπόταν ως εναλλακτική ένα δεύτερο πιτ στοπ».

Σχετικά με τον αγώνα ανέφερε ο Φέτελ, ότι «σίγουρα δεν βοηθά η 3η θέση. Σήμερα δεν είχαμε καμία πιθανότητα. Πριν τον αγώνα είχαμε πει, ότι μπορούσαμε να χάσουμε μόνον από τον εαυτό μας. Τελικά όμως δεν δείξαμε στον αγώνα τις πραγματικές μας δυνατότητες».

Μία χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνουν ωστόσο οι στατιστικές. Σύμφωνα με αυτές, μέχρι σήμερα όποιος νίκησε στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης, κατέκτησε εκείνη τη χρονιά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Εξαίρεση αποτελούν ωστόσο δύο χρονιές, στις οποίες έκανε την ανατροπή ο…Φέτελ, αν και για εφέτος ο Χάμιλτον οδηγεί σαν σεληνιασμένος και οι Mercedes λειτουργούν σαν ελβετικά ρολόγια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!