Επίσημο: Τέλος ο Κίμι Ράικονεν από την Ferrari!

Δημήτρης Γράτσος
Επίσημο: Τέλος ο Κίμι Ράικονεν από την Ferrari!
Υπήρχε καπνός εδώ και μέρες και τελικά υπήρξε και φωτιά, με τον Φινλανδό οδηγό να αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Σκουντερία. Στη θέση του ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Με επίσημη ανακοίνωση της η Ferrari έδωσε τέλος στο σίριαλ της παραμονής ή μη του Κίμι Ράικονεν στην ομάδα και ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την οποία ο Φινλανδός οδηγός θα αποτελούσε παρελθόν μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

«Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεισφορά του Κίμι στην ομάδα, τόσο ως οδηγός όσο και ως άνθρωπος, ήταν θεμελιώδης. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη γιγάντωση της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή ήταν ο ιδανικός ομαδικός παίκτης. Ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari, θα αποτελεί για πάντα μέρος της ιστορίας και της οικογένειας της Σκουντερία. Τον ευχαριστούμε για όλα τα παραπάνω και ευχόμαστε τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια του, τα καλύτερα για το μέλλον», αναφέρει ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε στην ανακοίνωση της Ferrari.

Όπως φαίνεται η τελική απόφαση ελήφθη πριν το Ιταλικό Γκραν Πρι από τον νέο πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν, ο οποίος θέλησε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πρόσφατα αποδημήσαντα προκατόχου του, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό AUTO BILD MOTORSPORT, ο Μαρκιόνε έλαβε την εν λόγω απόφαση μετά τις κατηγορίες κατά του Ράικονεν για σεξουαλική παρενόχληση μίας σερβιτόρας στο περιθώριο του Γκραν Πρι Καναδά. Μπορεί ο Φινλανδός να αθωώθηκε τελικά λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας και της έλλειψης επαρκών αποδείξεων, όμως ο Μαρκιόνε αποφάσισε τότε να τον αντικαταστήσει με τον νεαρό Σαρλ Λεκλέρκ, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η Ferrari.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο Κίμι Ράικονεν θα συνεχίσει να τρέχει στη Formula με την ομάδα της Alfa Romeo Sauber. Να σημειωθεί πάντως, ότι ο Φινλανδός παραμένει ο πιο πρόσφατος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ferrari, χάρη στον τίτλο που κατέκτησε το 2007, μια παράδοση που θέλει να «σπάσει» φέτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ «κυνηγώντας» τον Λιούις Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!