Τέλος ο Στόφελ Φαντόρν από την McLaren - Στη θέση του ο Λάντο Νόρις!

Δημήτρης Γράτσος
Τέλος ο Στόφελ Φαντόρν από την McLaren - Στη θέση του ο Λάντο Νόρις!
Ο Βέλγος μετά από 34 αγώνες στη Formula 1, κέρδισε συνολικά 22 βαθμούς και πλέον αποτελεί παρελθόν από τη βρετανική ομάδα.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ανακατατάξεων συνέχεια για τις ομάδες της Formula 1 και ειδικά για την McLaren, η οποία ψάχνει το τρόπο να επανέλθει στα παλιά -υψηλά- στάνταρ της, μετά από σερί απογοητευτικών σεζόν. Έτσι, μετά την αποχώρηση Αλόνσο και την αντικατάσταση του με τον Κάρλος Σάινθ για το 2019, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Στόφελ Φαντόρν.

Ο Βέλγος οδηγός αποτέλεσε μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της βρετανικής ομάδας από το 2013, το 2014 ανέλαβε ρόλο δοκιμαστή, ενώ το 2015 αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο GP2. Έκτοτε ανέλαβε τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού, κατακτώντας μάλιστα και ένα βαθμό, όταν αντικατέστησε τον τραυματία Φερνάντο Αλόνσο στο Μπαχρέιν.

Το 2017 ο Φαντόρν χρήστηκε ομόσταυλος του Ισπανού οδηγού, τρέχοντας μέχρι στιγμής σε 34 αγώνες ως οδηγός της McLaren, κατακτώντας συνολικά 22 βαθμούς, με κορυφαία στιγμή του την έβδομη θέση, πέρσι σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία.

«Είμαι ευγνώμων στην McLaren που επένδυσε σε εμένα και με πίστεψε αυτά τα πέντε χρόνια. Παρότι δεν πετύχαμε όσα όλοι ελπίζαμε, απόλαυσα τις δύο τελευταίες σεζόν και έχω σπουδαία σχέση με όλους στην ομάδα», δήλωσε ο Βέλγος ο οποίος αναζητά πλέον τον νέο σταθμό της καριέρας του.

UPDATE:

Την θέση του Φαντόρν θα πάρει ο 18χρονος Λάντο Νόρις, ο μέχρι σήμερα αναπληρωματικός οδηγός της βρετανικής ομάδας, ο οποίος την ίδια στιγμή συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 2 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Νόρις αποτελεί και αυτός μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της McLaren από το 2017, ενώ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο για να βρεθεί στο πλευρό του Κάρλος Σάινθ το 2019, σε ένα αρκετά νεανικό δίδυμο οδηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!