Αριβαμπένε:«Eχουμε 2 οδηγούς και όχι έναν οδηγό και έναν μπάτλερ»

Γιώργος Βαρίνος
Αριβαμπένε:«Eχουμε 2 οδηγούς και όχι έναν οδηγό και έναν μπάτλερ»
Ο Αριβαμπένε είπε τα αυτονόητα αλλά βέβαια έτσι δεν κερδίζονται πρωταθλήματα... καθώς στην Formula 1 ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Ο Αριβαμπένε μαζί με τον Ράικονεν έδωσε συνέντευξη τύπου στην ιταλική τηλεόραση και αυτό από μόνο του είναι είδηση, στον απόηχο πως ο Κίμι φεύγει για να έρθει ο Λεκλέρκ. «Είχαμε ένα δύσκολο αγώνα και ο αντίπαλος μας ήταν κοντά. Ο οδηγός μας έκανε εξαιρετικό αγώνα αλλά βρεθήκαμε να μαχόμαστε ένας εναντίον δύο. Σίγουρα υπάρχουν στρατηγικές ομάδας αλλά είναι διαφορετικό να έχεις δύο οδηγούς, απέναντι σε μια ομάδα με έναν οδηγό και έναν μπάτλερ.»

Σε απάντηση που έκανε ο Ζακ Βιλνέβ με το αν είχαν συζητήσει για την πιθανότητα να περνούσε εμπρός ο Φέτελ στην εκκίνηση ο Αριβαμπένε είπε: « Δεν είχαμε φυσικά team orders στην εκκίνηση, θα ήταν αδύνατον».
Σε απάντηση στον Νίκο Ρόσμπεργκ σε παρόμοια ερώτηση: «Δεν είναι το ίδιο τα team orders μεταξύ των οδηγών, με την εσκεμμένη καθυστέρηση κάποιου άλλου οδηγού. Πως θα του φαινόταν αν για να βοηθήσει τον Χάμιλτον, ζητούσαν στον Ρόσμπεργκ να χάσει από άλλο πιλότο ακόμα και το βάθρο;»

O ίδιος ο Κίμι με το αργόσυρτο στυλ του στις απαντήσεις είπε στην συνέντευξη: «Σίγουρα θα μπορούσε να πάει καλύτερα ο αγώνας αλλα η αλήθεια είναι ότι δεν με βοήθησε ιδιαίτερα η κατάσταση με τον Μπότας. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε εδώ, αλλά πήραμε τη δεύτερη θέση και περιόρισαμε τις απώλειες. Τα ελαστικά μου δεν άντεξαν στη μάχη, δεν μπορούσα να αντισταθώ...».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!