Συγκλονιστικός Χάμιλτον έκλεισε το σπίτι της Ferrari καθώς νίκησε στη Μonza!

Γιώργος Βαρίνος
Συγκλονιστικός Χάμιλτον έκλεισε το σπίτι της Ferrari καθώς νίκησε στη Μonza!
Ένας τρομερός Χάμιλτον με την βοήθεια του Μπότας νίκησε στη Monza. Ο Ράικονεν 2ος και ο Μπότας τελικά 3ος. Μετά από τετακέ ο Φέτελ τελικά 4ος.

Είδαμε έναν συγκλονιστικό αγώνα από τον πρώτο γύρο μέχρι τον τελευταίο. Ένας τρομερός Χάμιλτον αντιμετώπισε την ανωτερότητα της Ferrari με τσαμπουκά και θράσος μέσα στα όρια του ευ αγωνίζεστε και καθάρισε μάλλον το πρωτάθλημα. Ο Φέτελ έπεσε θύμα του εκρηκτικού του χαρακτήρα και του έντονου ταπεραμέντου του. Δεν άφησε τον Χάμιλτον να περάσει στην 2η στροφή, τον ακούμπησε με αποτέλεσμα να κάνει τε-τα-κέ και να θυσιάσει τον αγώνα του και συνέχισε από την τελευταία θέση, καθώς βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πολλοί μίλησαν για ποινή στον Χάμιλτον, ωστόσο ο Πρωταθλητής έκανε παλληκαρίσιο προσπέρασμα και ήταν ο Φέτελ που έχασε την ψυχραιμία του και ακούμπησε με το μονοθέσιο του Λιούις, με αποτέλεσμα να κάνει τε-τα-κέ.

Ο Φέτελ μπήκε στα πιτς για αλλαγή εμπρός αεροτομής και ελαστικών και βγήκε στην 17η θέση, καθώς εγκατέλειψε ο Χάρτλεϊ. Στον 7ο γύρο Ο Ράικονεν οδηγούσε τον αγώνα με τον Χάμιλτον πίσω του, ένα και κάτι δευτερόλεπτο, με τον Φερστάπεν στην 3η θέση και τον Μπότας κολλημένο πίσω του. Στους επόμενους γύρους ο Φέτελ ξεκίνησε ένα μπαράζ προσπεράσεων, αν και έχασε χρόνο πίσω από τον Ρικιάρντο για μερικούς γύρους μέχρι να βρει τρόπο να τον περάσει. Λίγο μετά μάλιστα, ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε από κινητήρα!

Στον 21ο γύρο μπήκε ο Ράικονεν για ελαστικά καθώς η ομάδα του «έφαγε» μια προσποίηση της Mercedes για «ψευτοπιτστοπ», ενώ ο Χάμιλτον έμεινε τελικά μέσα για 2-3 γύρους μέχρι να αρχίσει ο Κίμι να κάνει ταχύτερους γύρους. Σε αυτό το σημείο όμως του αγώνα, η στρατηγική της Mercedes μπήκε σε λειτουργία. Αποφάσισαν να θυσιάσουν τον Μπότας για να έχει ο Χάμιλτον ευκαιρία μετά το πιτ στοπ του να φτάσει τον Κίμι. Και αυτό έγινε. Ο Χάμιλτον άλλαξε ελαστικά, ο Κίμι έχανε χρόνο και ταλαιπωρούσε τα λάστιχά του πίσω από τον Μπότας και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε. Όταν μπήκε ο Μπότας να αλλάξει ελαστικά ο Χάμιλτον ήταν κολλημένος πίσω από τον Κίμι.

Με τα ελαστικά του Κίμι να έχουν ορατή φθορά ο Χάμιλτον περίμενε μια καλή ευκαιρία για ένα καθαρό προσπέρασμα με το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Και το βρήκε 7 γύρους πριν το τέλος. Game over.

Είχε προηγηθεί ένα θρασύτατο σπρώξιμο του Φερστάπεν στον Μπότας όταν ο Φινλανδός προσπάθησε να περάσει τον Ολλανδό με αποτέλεσμα να ακουμπήσουν. Ευτυχώς δεν έσπασε η ανάρτηση του Μπότας και κατάφερε να συνεχίσει. Ο θερμόαιμος Μαξ στους τελευταίους γύρους έμαθε πως έχει ποινή 5 δευτερολέπτων για το «σπρώξιμο» στον Μπότας, ποινή που τον έκανε όνομα και πράγμα... Mad Max!

Οι τελευταίοι γύροι ήταν διαδικαστικοί. Ο Χάμιλτον νίκησε δίκαια, με τον Gentleman Κίμι Ράικονεν στην 2η θέση και 3ο τον Μαξ Φερστάπεν, που ωστόσο είδε την 3η θέση του να γίνεται 5η εξ αιτίας της ποινής... Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φέτελ που έκανε έναν τρομερό αγώνα από το τε-τα-κε και μετά, που ωστόσο η «στιγμή» που είχε στον 2ο γύρο, ίσως του στοιχίσει το πρωτάθλημα.

Πλέον η διαφορά βρίσκεται στους 30 βαθμούς με τον Χάμιλτον να έχει φτάσει τους 256 και τον Φέτελ να βρίσκεται στους 226.

Η κατάταξη του αγώνα έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!