Με νέα πίσω φώτα βροχής από το 2019 τα μονοθέσια της Formula 1

Δημήτρης Γράτσος
Με νέα πίσω φώτα βροχής από το 2019 τα μονοθέσια της Formula 1
Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί της F1 σε συνθήκες βροχής, οδήγησαν στην προσθήκη νέων φώτων στην πίσω αεροτομή.

Οι άνθρωποι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναπτύσσουν συνεχώς ιδέες για την όσο δυνατόν ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό είδαμε και την προσθήκη του Halo, το οποίο πρόσφατα «έσωσε» τον Λεκλέρκ, ενώ αυτή τη φορά εστιάζουν στις δύσκολές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί όταν βρέχει.

Έτσι λοιπόν οι ομάδες της Formula 1 ενέκριναν το πλάνο το οποίο προβλέπει πίσω φώτα βροχής από το 2019, τοποθετημένα στην πίσω αεροτομή, με στόχο να μετατρέψουν σε πιο ευδιάκριτα τα μονοθέσια, όταν η ορατότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στην χρονιά (μετά το ισπανικό Γκραν Πρι), ο Λιούις Χάμιλτον τέσταρε σε δοκιμές εξέλιξης μία έκδοση από τα εν λόγω κάθετα LED φώτα.

Σύμφωνα με την FIA ο στόχος για τα επιπλέον φώτα είναι να διακρίνονται πιο έντονα, καθώς και να αναβοσβήνουν σε ψηλότερο σημείο από τα τωρινά φώτα βροχής, τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα χαμηλά στο πίσω μέρος. Οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για να γίνουν υποχρεωτικά από το 2019. Οι ομάδες αποδέχτηκαν ομόφωνα την εισήγηση για τα νέα πίσω φώτα και στη συνέχεια ακολούθησε η επικύρωση από την FIA.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!